25 Eylül 2014 Perşembe

Dön Bak...
















Emperyalist Haçlı güçlerin güdümüne girmek isteyen ayrılıkçı zihniyetler...

Dön bak İskoçya'ya...

Halkları ayrı, kilisesi ayrı, apayrı  coğrafyası ile... 

Bayrağı ayrı,  başkenti ayrı,  parlamentosu ayrı,

Dünya ölçeğinde önemli bir yer tutan İskoçya,  eğitim konusunda da Avrupa'nın en saygın ve en köklü kurumları arasında yer alan üniversitelerine (Glasgnow ve Edinburgh) sahip.

Hatta  Avrupa'daki ilk yapay zekâ araştırma merkezi Edinburgh Üniversitesi'nde kuruldu. Dünyanın ilk klonlanmış memeli hayvanı "Koyun Dolly" de Edinburgh Üniversitesi'ne bağlı Roslin Enstitüsü'nde klonlandı... Mezunları arasında  Charles Darvin, David Hume, Aleksander Graham Bell gibi isimler yer almakta..

Hâl böyleyken... 

İskoçya,  milletsiz olmaya "hayır" dedi... Kendilerini bekleyen belirsizlik  halk oylaması sonucunu etkiledi ve ayrılmaya  "hayır" dedi. Anlayacağımız ayrılıkçılar hezimete uğradı.. 

Dolayısıyla... 

Tarih boyu tek cephe olmuş, aile bağı iç içe geçmiş, tek ordusu, tek bayrağı ile  tek dilde buluşmuş, tek kıblesi  olmuş, aynı duygular için ağlamış, aynı sevinçle gülmüş... Kürt, Türk kardeşliği perçinleşmiş Türk ulusunu bölmek isteyen, ekmeğini yediği devletinin askerine fütursuzca "Senin devletin.." deme "özgürlüğü"nü yaşayan,  ayrımcılığı körükleyen, Mehmetçiğine taş , polisine tokat atan,  aydınlığın meşalesi okulları yakanlara arka çıkan sözde milletinin "vekili" ama  emperyalist  Haçlı güçlerin ekmeğine yağ sürenlere,

İskoçya halk oylaması, ders olsun, ders!

Bugün tüm yapılanlara rağmen  hâlâ "özgürlük" diye bağıran, etnik köken üzerinden kendilerini "ezilen", "2. sınıf" olarak gösterenlere;


Asker, polis tokatlamak, milletine hakaret etmek, devletini aşağılamak, okul yakmak, bayrağını indirmek, ülkenin kurucusunun heykelini yakmak, yıkmak "serbest" olmuş, anayasayı delik deşik etmek "mübah"laşmış...

Sahi...

Dün gazetelere üst haber olarak verilen olayı duydunuz değil mi?

 "İstanbul’da eşcinsel Ekin Keser ve Emrullah Yavuz evlendi. -Arap-Kürt kökenli- genç çift , Türkiye’de eşcinsel nikahın yasak olması nedeniyle 2 Eylül 2014 tarihinde İstanbul Boğazı’nda bir teknede düğün yaptılar."

Dolayısıyla... 

Türkiye bunu da gördü.. 

Hani Türkiye'de söz edilen "köken"ler baskı altındaymış ya..

Üstelik de Boğaz'da, zengin sınıfın içinde gördüğümüz bu kişilerin neresi "2. sınıf, ezilen" yurttaş oluyor?!..

O bakımdan bu haberi buraya taşıdım...

Daha hangi özgürlükten bahsediyorsunuz?


Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.

1 yorum:

  1. Bir şiddet sarmalının peşine takılan ya da daha doğru değişle şiddet ve vahşete tapan ve hayran olan bir zihniyetten akılcı düşünmesini bekleyemezsiniz. Zihinde doğru yargılama için öncelikle diyalektik konusunda bilgi sahibi olmaları ve dogmalara esir olmamaları gerekir. Dünyanın en büyük emperyalist gücünün kollarını oynattığı bir kukla olma kalıbını kırmaları da mümkün değil. Oysa biraz geniş perspektiften bakabilseler, mikromilliyetçiliğin çıkar yol olmadığı farkedebilseler öncelikle kendi toplumlarına yararlı olur ve öncülük edebilirler.
    Sevgi ve saygılarımla.

    YanıtlaSil