5 Şubat 2015 Perşembe

Unutulan KAÇAZNUNİ'den Unutulmayan SARKİSYAN'a...






Diyasporacı.. "Sarkisyan’ın 29 Ocak 2015’te Ermenistan’ın başkenti Erivan’da 1915 Ermeni Olayları 100. Yıldönümü 5. Oturumu’ndaki konuşması sırasında, "Bu edepsiz daveti aldığımda, Recep Tayyip Erdoğan’a hemen ve aleni yanıt vermeyi gerekli gördüm." 


Bizim zekamızla alay eden edene...

Allah aşkına.. katliam da katliam..

Katliam ne? 



Katliam, kendini savunma imkânı bulunmayan çok sayıda insanın acımasızca öldürülmesi olayıdır. Ve..  belli bir etnik grubu yok etmeye kasten yapılırsa bunun adına da soykırım denir. Bitti. 

Ermeni "soykırım"ı diye tutturanlara sorum çok açık:

Bugün Müslüman coğrafyada neler oluyor...

Her Allah'ın günü, sen de 50 ben diyeyim 60 insan, tavuk gibi öldürülüyor.. Ve bunları yapan da, yaptıran da dün Ermeni halkını  Osmanlı'ya karşı kışkırtan  emperyalist güçlerin ta kendisi..

Dolayısıyla...

Hangi insanlıktan bahsediyorsun be...

Bugün katliamların gırla gittiği coğrayfamızda, Hocalı'daki katliamı unuttunuz mu?

Burada acımasızca öldürülen  bebelerin hesabı verildi mi?










Dolayısıyla bu zulümleri bırak, 100 yıl öncesine git...  

Yaşadığın toprakların yönetimine başkaldır, milletine ihanet et, dış güçlerin maşası ol, Osmanlı'yı parçalamak için, elinden geleni ardına koymadan ihanetin pençesinde ol... 

Ya..  Seni Osmanlı  millet yaptı...

Fatih Sultan Mehmet tahta geçer geçmez ilk işi; 

"Bursa'da oturan Papaz Yuvakim'i İstanbul'a davet ederek, Ermeni Patriği yaptı. Bir süre sonra, Ermenistan'dan 250 bin Ermeniyi İstanbul'a getirtip yerleştirdi. İş ve mesken sahibi olmalarını sağladı." Ermeni tarihçisi, Dr. Astarcıyan, sf:268

"Böylece İstanbul, Ermenilerin siyasi ve ekonomik merkezleri oldu. İstanbul'un Balyan, Düzyan, Dadyan, Bezciyan gibi Ermeni İş aileleri, imparatorluğa elemanlar yetiştirmişler, devletin büyük makamlarını işgal eylemişlerdir. İkinci Abdülhamit zamanında Hariciye Nazırı/Dışişleri Bakanı olan Naradunkyan Efendi bunlardan birisidir. Prens Artin Kazazyan da Sultan Mahmud'un çok takdir ettiği devlet ricâlinden idi."

Dolayısıyla..

Hani o zamanlar Anadolu insanı kendi vatanında  eziyet çekerken, sefalet ve cehaletin içerisinde boğuşurken, devletin ne başında, ne de içerisinde olmayıp hepsi de devletin dışında bırakılmışken,  sen  devletin ve memleketin  en güzel yerlerine yerleştin, para kazandın, iş yaptın, ticaret yaptın, ülkenin kaymağını yedin.. Sonra da o arkana aldığını zannettiğin emperyalistlerin dolduruşuyla Osmanlı'ya ihanet ettin.. 

Eee... 

N'apsın Osmanlı?

Bir yanda savaş, öte yanda içeride kendi halkı bildiği -kışkırtılan- Ermeniler, kedisini vurmak için ayaklanıyor..

Ve...




Ermenistan’ın ilk Başbakanı Ovanes KAÇAZNUNİ diyor ki; 

"Barışı sabote etmek için Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük… Sevr Antlaşması ve ‘büyük Ermenistan’ hayali gözlerimizi kör etti. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık… Tehcir doğruydu ve gerekliydi…"

6 Şubat 1916 tarihli bir rapora göre; 1915 yılı Nisan ve Mayıs aylarında gündeme gelen Ermeni Tehciri (zorunlu göçü) aynı yılın yaz ve güz aylarında sistemli olarak uygulandı, 1916 yılı Şubat ayı gelinceye kadar sürdü. Aslında yaşananlar Osmanlı yönetiminin Ermenileri savaş bitinceye kadar daha güvenlikli gördüğü Suriye ve Fırat Nehri sahillerine göndermesi idi. Ama aynı anda Rus işgal alanında kalan Türk vatandaşlarının durumu ise içler acısı idi. Ermeni asıllı General Antranik ve ona bağlı silahlı milislerin Erzurum, Van, Bitlis ve Kars’ta sergilediği vahşetler 1918 yılı ilkbahar aylarında soykırıma dönüştü. Olaylar sonrası yörede araştırma yapan yerli ve yabancı uzmanlar yerleşik nüfustan 520 bin kişinin eksilmiş olduğunu tespit ettiler."




Diyeceğim...

"Kendilerine savaş açılan müslümanlara, zulme uğramaları sebebiyle cihad için izin verildi. Şüphe yok ki Allah'ın onlara yardım etmeğe gücü yeter." Hac Sûresi, 39. Ayet

Dolayısıyla... bu durum zulme karşı meşruiyet kazanmış bir SA-VAŞ a-nıy-dı.  

NOKTA!

Öte yandan..

Bağımsız  bir ülkenin cumhurbaşkanı'na, "edepsiz" diyeceksin, öyle mi?

Asıl edepsizlik, hem suçlu, hem güçlü olmaktan geçer..

Hal böyleyken... 

"DIŞİŞLERİ Bakanlığı’nın 2015 için, ‘Çanakkale Kahramanlık ve Ebedi Dostluk Anısına’ başlığıyla bastırdığı, ‘Çanakkale Özel’ ajandasında, Erivan’daki Ermeni Soykırım Anıtı’nın fotoğrafına yer verildiği ortaya çıktı. Bakanlık yetkilileri, söz konusu fotoğrafın yanlışlıkla basıldığını, ihmali olanlarla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi." 30 Ocak 2015




Bu inanılmaz haberin şok'unu üzerimizden atamazken bir şok daha..

"Çanakkale Valiliği, 18 Mart ve 24-25 Nisan tarihleri arasında T.C. vatandaşlarına "Gelibolu Tarihi Alanı"nda ve Mehmetçik Abidesi alanında kutlama yasağı getirdi."1 Şubat 2015










Nasıl yani.. 


"60 dakika ölüm, yıkım, kıyım kustular. Asker korunmak için toprağa girdi, karşıtı, toprak oldu sanki.
Bombardıman sona erdi. İngiliz birlikleri batı ve orta kesime, Fransızlar doğu kesime taarruza kalktılar. 
Askerler, savaşmak için taşın ve toprağın altından, ölüler canlanır, ruhlar ete kemiğe bürünür gibi doğruldular. Ürpertici bir andı." Turgut ÖZAKMAN, Diriliş



Emperyalizme karşı Türk milletinin topyekûn verdiği  KURTULUŞ SAVAŞI'nın öncüsü olan Çanakkale Savaşı'nda, bu topraklar için canını vermiş ve bu toprakların asıl sahibi olan ve Çanakkale'yi düşmana geçilmez kılan Anadolu halkının, Mehmetçik Abidesi'nde şehitlerini anması yasak, düşmana serbest öyle mi?

Sahi...

Biz neyiz? 

Biz kimiz? 


Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S)

1 yorum:

  1. Kaçaznuni'nin kitabını ilk yayınlandığında okumuştum. Çok önemli itiraflar var. Devlet bu soruna sahip çıksa tüm devlet temsilciliklerinde ücretsiz dağıtılarak sahte soykırım politikaları çürütülebilir.
    Saygılar.

    YanıtlaSil