19 Haziran 2015 Cuma

Cehennem Sıcaklığı...











"Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın / Bir vatan kalbinin attığı yerdir." Necmettin Halil ONAN


Birlik-beraberlik, bütünlük, ortak ülkü... gerçekleşince topluluklar millet haline gelir.  İnsanlar ait olduğu milletle ve üzerinde yaşadığı toprak parçasıyla gurur duyar, ki bunun adına vatan denir.  Dolayısıyla ait olduğu milletin ortak paydası olan dil birliği, kader birliği, tarih birliği, kültür birliği, inanç birliği, ve şuur bilinci böylece kendiliğinden meydana gelir.

Bu birliktelik ırk, cinsiyet, inanç gözetmeksizin ulusu oluşturur. Bundan böyle..  kaderde, tasada ve kıvançta bir ve beraber olan bir millet,  birbirlerini seven, sayan, kolayca anlaşabilen, birlikte hareket edip başarabilen ulus millet olarak varlığını sürdürür.


İşte Türkiye Cumhuriyeti Devletini yoktan var eden büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk ulusunu bu anlayışla var etti.. 

Dolayısıyla...

Hani vatan diyoruz ya... 




Hani gözümüzden sakındığımız, hani hiçbir şeyimiz olmasa da varlığıyla bile,  sımsıcak duygularımızı rahatça yaşamaya el veren; kitleleri,  yığınları kalabalık olmaktan çıkarıp millet yapan; ve bugün, kurucu önderimiz  sayesinde bölge coğrafyasında huzur içinde yaşarken, diğer taraftan komşu devletlerin cehennem yangınına çevrilmiş ülkelerinden can havliyle milyonların oraya buraya kaçıştığı bir ortamda; yine Büyük Önder Atatürk'ün sayesinde bilgisayarın karşısında "özgür"ce küstahlık etme fütursuzluğunu gösterenlerin, kıymet nedir bilmeyenlerin  de ne yazık ki içinde barındığı topraktır, bu şehit kanıyla sulanmış aziz vatan...

Ve...

"Birleşmiş Milletler raporuna göre 2014’te savaş ve çatışmalar nedeniyle yerinden, yurdundan edilenlerin sayısı rekor seviyede arttı. Yaklaşık 14 milyon insan göç etmek zorunda kaldı. Zorunlu göçten en çok nasibi alan Türkiye ise misafir ettiği mülteci sayısı ile birinci oldu" 18 Haziran 2015


Bugün bölgemizde yaşanan acı senaryonun bire bir aynısı  olan, 1919   Kurtuluş savaşı yıllarındaki  cehenneme çevrilmiş, yanmış kül olmuş teslim alınmış  topraklarımızı özgürlüğüne kavuşturarak Anadolu insanını  kulluktan vatandaşlığa, Büyük Türk milletini de tebaadan  millet olmaya yükselten ve yücelten  Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ü "cehennemdeymiş gibi gösteren"ler,




BM raporuna göre; cehenneme çevrilmiş ülkelerinden kaçan milyonlar,

Fütursuzca söylenen ve "cehennem" benzetmesi yapılan, yani Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne kendilerini zor atıyorlar, iyi mi?

Dolayısıyla...

Siz hangi cehennem sıcaklığından bahsediyorsunuz!!!



Sevgi ve saygılarımla!




"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S)

4 yorum:

  1. Merhabalar.

    Bu cehennem sıcaklığından bahsedenler de kim, tam anlayamadım? İçimizden birileri mi, yoksa dışarıdan birileri mi?

    Ülkemizin düşürüldüğü şu hale biz ve bizim gibi düşünenler kahroluyor, ama her nedense bu devleti yönetenler hiç bir şey olmamış gibi, o kadar rahatlar ki, ben bir anlam veremiyorum.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar.

    Bu söz Yüce Önder Atatürk'e ait olmadığına göre, cehennemin dünyadan daha sıcak olduğunu bizzat cehenneme gidip gelmiş gibi gaipten haber veren bu kendini bilmez densiz'in hele bir suçu sabit olsun da işte o zaman millet tarafından daha beter bir şekilde cezalandırılmaya kendini hazırlasın. Herhalde bu zat kendini cehennem zebanisi gibi görüyor. Mürekkep yalamış birine bu tavır ve davranış hiç yakışıyor mu?.. İnsan bu kadar mı cahil olur? Ramazan ayını mübarekleştirecek, orucu yüceltecek başka hiç bir malzeme bulamadın mı? Bunlar iyice azmış. Bunlardan akıllı ve sağlıklı bir fikir çıkmaz artık! Çünkü bunların fukara zihinlerinden ancak böyle ukala fikirler çıkar.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  3. Atatürk,ü cehennemde gösterenler zavallı ve cehalet içerisinde olan insanlardır..Takmayın kafanıza..İyi günler..

    YanıtlaSil
  4. Tulay hanim cok guzel bir yazi tesekkurler sizinle kisa bir sure de olsa ayni ortamda calismak cok guzel

    YanıtlaSil