21 Eylül 2015 Pazartesi

Sefilce... Yalvar Yakar Nereye Kadar?!



"Avrupa’ya gitmek için günlerdir Büyük İstanbul Otogarı’nda otobüslere binmeyi bekleyen Suriyeliler, grup halinde TEM otoyolu Edirne istikametine doğru yürüyüşe geçti."


Hani birilerinin burun kıvırarak baktığı, 

Bizim için, Atatürk Cumhuriyeti için  namus, şeref, haysiyet, onur saydığımız, 

Ve de olmazsa olmaz dediğimiz yaşamsal değerlerimiz var ya...

Vatan, millet, bayrak...

İşte bugün göçmen diye bakılan yığınların asıl sorunudur bu kavramların onlar için yokluğu!

Dolayısıyla...

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, uğrunda ölen varsa vatandır"













Nene Hatun, 93 Harbi sırasında Ermeni çetelerine karşı  Erzurum'da Aziziye Tarabya'sını geri almak için  sopa, taş, kazma ve kürekle düşmana saldıran halk direnişinin simgesi olan Kahraman Türk kadını

Kurtuluş Savaşı'nda Fransız işgali altındaki Maraş'ta, Fransız-Ermeni lejyonerlerince çarşıda Türk kadınına taciz edilmesi ile çevre halkı olaylara müdahil olur. O esnada olaya tanık olan, Uzunoluk semtinde süt satarak geçimini sağlayan Sütçü İmam Ali, yanındaki silahıyla Fransız-Ermeni lejyonerini öldürmüştür...



Hasan Tahsin, 15 Mayıs 1919'da İzmir'e giren Yunan askerine ilk kurşunu sıkarak işgallere karşı direnişi ölümüne  başlatmıştır...

Kağnı çekip sırtında cepheye top mermisi taşıyan Kastamonulu Şerife Bacı... Çetin kış şartlarında cephede çocuğunun battaniyesini alıp mermilerin üzerine örtmesi ile tanınan Kastamonulu Şerife Bacı

Adları sanları belirsiz ne analar, babalar ve yavrular vardır ki cephane taşırken yol boylarında şehit olmuşlardır.  Dolayısıyla Şerife Bacı onlardan yalnızca biri..



Şahin Bey'in Fransız Garnizon Komutanlığı'na yazdığı mektup:

"Kirli ayaklarınızın bastığı şu toprakların her zerresinde bir damla Türk kanı karışıktır. Her bucağında bir atanın mezarı vardır. Adı belli olmayan zamanlardan beri Türkler bu topraklarda yaşamaktadır. Türk bu topraklara bu topraklarda Türk’e ısındı, kaynadı. 
Sade siz değil, bütün dünya bir araya gelse bizi bu topraklardan ayıramaz. 
Sonra sen hiç ömründe "Türk esir yaşamaz" diye duymadın mı? Namus ve hürriyet için ölüme atılmak ise bize ağustos sıcağında soğuk su içmekten daha tatlı gelir.
Sizler canı kıymetli insanlarsınız.Çatmayın bize. Bir an evvel topraklarımızdan savuşup gidin. Yoksa kıyarız canınıza.

21 şubat 1920, Antepli Şahin"


Demem o ki..


Kahraman Türk milletinin sayısız Milli Mücadele Kahramanlarının sayısız destansı yaşamları, azim ve kararlı örnek  ve de saygın duruşları tarihe nam olmuştur...

Dolayısıyla...

Aylan Bebeklerin analarına, babalarına ve de bu anlamda  millet olamamış tüm göçmenlere ithaf olunur..

Sefilce, ezilerek yalvar yakar haçlının topraklarında sığıntı olmayı kendilerine yakıştıran bu insanların asıl mücadele etmeleri gereken yerler, kendi vatan toprakları olması gerekmez miydi?

Siz topraklarınızı bırakıp kaçıyorsanız, kim savunacak sizin vatanınızı? Kaldı ki savunulmayan topraklar "VATAN" değildir! Yarın hangi yüzle bakacaksınız çocuklarınızın, torunlarınızın yüzüne?

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, uğrunda ölen varsa vatandır" 


Açlığı, ölümü göze alarak, sürünerek yaşamayı kendilerine reva görenler..

Hani.. laikliği "dinsizlik" görenler,   

O vakit dini İslam olmayan yerlerde ve de laik yönetimlerde ne işiniz var?

Öte yandan... 


Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt.. 

Siz niye Arap kardeşlerinize sahip çıkmıyorsunuz da elin "gavuruna" muhtaç ediyorsunuz? 

Bu mudur sizin Müslümanlığınız?

Bu mudur sizin kardeşliğiniz?

Bu mudur sizin komşuluğunuz?

Sen niye varsın eyyy Dubai?!

Hani ucube binalarınızla gururlandığınız, yerlere sığdıramayıp, arsızca gökleri deldiğiniz  o ihtişamlı otellerinizi kimler için, ne için  yaptırdınız?

Söze gelince "Allah, din, iman..." sömürüsü,

İcraata gelince...

Ortada yoksunuz, öyle mi?!

Yazıklar olsun... 


Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.) 



2 yorum:

  1. Elinize sağlık Tülay hocam..Çok iyi hazırlanmış bir yazı..Göçmenlerin durumu içler acısı..Aslında Tüürkiye'nin yapması gereken en iyi adım,göçmenleri gemi,uçak ve otobüslerle Avrupa ülkelerine göndermek..Madem göçmenler oraya gitmek istiyor,Türkiye'de bu şekilde yardımcı oluversin ..Bence en doğrusu bu..

    Bu arada kitap çalışması için uzun süredir internete giremiyorum..Bu nedenle blog yazılarını takip edemiyorum..Kusura bakmayın..iyi dileklerimle..

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar.. Ne yazık ki Türkiye geçtiğimiz dönemde AB ile bir anlaşmaya imza attı. Bu anlaşma gereğince, Avrupa'ya giden göçmenlerin geldikleri ülkelere geri gönderilmelerini kabul etmiş olduk.. Dolayısıyla gönderemiyoruz... gittiklerini var sayalım... aynen iade!

    Kitap çalışmanızda kolaylıklar diliyorum... Saygılarımla.

    YanıtlaSil