8 Ekim 2015 Perşembe

CUMHURİYET'in SAVUR'uyla Gurur Duyuyoruz...












"2015 Nobel Kimya ödülünü "DNA onarımı" hakkındaki bilimsel çalışmasıyla Türk bilim insanı  Prof. Dr. Aziz SANCAR aldı."

Mardin SAVUR'dan 8 çocuklu okuma yazma bilmeyen bir ailenin çocuğu olan Prof. Dr. Aziz SANCAR , "Milliyetçi bir ailede büyüdüm. Çocuk olarak göğsümde Türk bayrağının olması çok önemliydi " ifadesinin yanı sıra

"Önemli olan memleketi kalkındırmak. Milletin eğitim, sağlık ve gelir durumlarını çözmek. Ancak o zaman o seviyede olunca Avrupa ile yarışır bir duruma geliriz" dedi.

Dahası,

"Türkiye'nin Mardin'den Kars'a, Edirne'ye kadar bütün çocuklarımıza bilim alanında eğitim öğretim vermemiz lazım. Özellikle kızlarımızı okutmak lazım. Kızlarımızı okutmazsak insan gücümüzün yarısını kaybetmiş oluyoruz. Özelikle Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşlerimizden kız çocuklarını okula göndermelerini tekrar tekrar rica ediyorum"  diyor...

Öte yandan,

"Yazar" Orhan PAMUK, Das Magazin adlı haftalık İsviçre dergisine verdiği bir röportajda, "Bu topraklarda 30 bin Kürt ve 1 milyon Ermeni öldürüldü. Benden başka kimse bundan bahsetmeye cesaret edemedi" açıklamasında bulundu.

Ve..

"Nobel ödülü"nü şırak diye almıştı.

Dolayısıyla...

Orhan PAMUK için, "Nobel ödülü alan ilk Türk"...

Bu şekilde Türk halkının beyniyle adeta alay edildi. Zira "Türk'lüğe küfür"  ile alınan bir Nobel ödülüydü bu. Daha doğrusu emperyalistlere boyun eğen, onlara hizmetinden dolayı "itibar" gören ve karşılığında milyon dolarlarla geleceğini teminat altına alan bir kişi, hiç aydın olabilir mi?

Hal böyle olunca...

İnsanlığa yaptığı hizmet ve buluşuyla pozitif bilimde "Nobel Ödülü"ne layık görülen bilim insanı gerçek bir aydın olan, Prof. Dr. Aziz SANCAR.

Duruşu ve davranışıyla da insanın göğsünü kabartan değerli bilim insanı Sayın Hocamızla...

 Gurur duyuyor'uz!

Güzel insan, değerli  bilim insanı  Prof. Dr. Sn. Aziz SANCAR, yolun açık olsun...



Sorum BBC'nin çalışan elemanına:

Uluslararası düzeyde bir gazeteci olarak, bir bilim insanının insanlık adına yaptığı çalışmalarının yarattığı heyecanı sorgulamak yerine işi gücü bir kenara bırakıp, konuyu fitne fesat çıkarmaya vardıran,  ve de "Siz Arap mısınız, yoksa kısmen mi Türk'sünüz?" sorunuzla neyi kastettiniz? 

Ardından sorunuza karşılık Sn. Hocamızdan, "Ben Türk'üm, o kadar" cevapları  karşısında hayal kırıklığı yaşadınız mı? 

Dolayısıyla...

Nobel Ödülü almış bir bilim insanının etnik kökeni kimseyi ilgilendirmeyeceğini bilmiyor musunuz?

Sizin bu sorunuz insan haklarına aykırı değil midir?

Kısacası;

Amacınız üzüm yemek mi, bağcı dövmek mi?


Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.) 

1 yorum:

  1. Ülkemizin böyle kara gününde Prof. Dr Aziz Sancar hocamız adeta bir ışık gibi yüreğimizi aydınlattı. Diliyorum daha nice insanımıza imkan verilir ve böyle insanlığa faydalı çalışmalarda başarılı olur.Bizlerin de göğsünü kabartır.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil