14 Ekim 2015 Çarşamba

Levent KIRCA













"İki kardeş bir çorap yüzünden kavga edebilirler. Ama komşunun çocuğu sorun çıkardığında iki kardeş birlik olur. Ev sahibi ile kiracı arasında problem olduğunda, bina yıkılacaksa birlik olurlar. O öbürünün tepesinden halı sarkıttığında kavga eden komşular, mahalle maçlarında birlik olur. Hacısı, ateisti takımı gol attığında sarılır, ağlarlar. Düşman ülke sana savaş açtığında ülke birlik olur." Levent KIRCA

Tekrarı olmayan bu hayatı bize hicveden,

Asık yüzleri bile gülümseten,

Ağlanacak halimizi, kahkahalarla düşündür(t)en...

Güzel insan, ruhun şad, mekanın cennet olsun...

Yediden yetmişe... 

Seni hep gülerek hatırlayacağız...


"Sağlıcakla kalın, hoşçakalın, ATATÜRK'le ve CUMHURİYET'le kalın..."



Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.) 

4 yorum:

  1. Merhabalar Tülay Hanım.

    İslam'a sonradan sokulan hurafeler sonucu sanata ve sanatçıya hep öcü gibi bakıldı. Bu yüzdendir ki, ülkemizde sanat ve sanatçı hak ettiği sevgi ve saygıyı göremiyor.

    Bugün Levent Kırca'nın ölümü hakkında onu minnetle, şükranla, saygıyla yad edenler de var, diğer şekilde yad edenler de var.

    Sizin de bahsettiğiniz gibi, bizlere tüm sıkıntılarımızı unutturarak, bizleri güldürebilen tek sanatçıydı Levent Kırca. Vefatını büyük bir teessürle öğrenmiş olduğum bu büyük sanatçıya Cenab-ı Hakk'tan rahmetiyle muamele eylemesini niyaz ediyorum. Makamı cennet, toprağı bol olsun. Cismani bedenini bir daha göremeyiz, ama, sanatını, sanatçı yönünü ve eserlerini asla unutamayız.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Recep Bey, İslam ve sanat ile ilgili bu güzel ve önemli hatırlatmanızdan dolayı teşekkür ederim. Saygılarımla

    YanıtlaSil
  3. Yeri doldurulamayacak bir "aykırı" sanatçımızdı. Malum pek çok iktidar sahibi eleştiriden hoşlanmaz ve kendilerini eleştirenleri sevmezler. Ama onlar eleştirdikçe halkının kalbinde taht kurarlar isimleri daima hatırlanır. Yalaka ve uyumlu "sanatçılar"da yaşayıp giderler, kim olduğunu bilmeyiz ve hatırlamayız bile.
    İyi ki 41 senemizi bizimle paylaştın Kırca, seni unutmayacağız.

    YanıtlaSil
  4. Bir güzel insanımızı daha kaybettik allah nur içinde yatırsın mekanı cennet olsun

    YanıtlaSil