24 Temmuz 2016 Pazar

İlk Kurşun 2

















 Astsubay Ömer HALİSDEMİR

"Özel Kuvvetler Komutanlığı çok kilit bir nokta. Bu noktayı ele geçirmek demek, bütün özel kuvvetlere hükmetmek demek. Yani bütün elit birlikler sizin kontrolünüze giriyor. Cuntacılar bunu çok iyi bildiği için ilk hedeflerinden birisi de bu karargah. Cuntacı (Tuğgeneral) Semih Terzi adlı general içeriden 20/30 Kişilik bir grupla, o sırada karargahta bulunmayan Zekai AKSAKALLI (kendisine kurulan pusudan kurtulup daha sonra karargahı basıp komutanlığı geri alan) paşanın emir subayı Ömer HALİSDEMİR'in odasına gidiyor ve "artık komutan benim, emirleri benden alacaksın" diyor. Zekai AKSAKALLI paşanın emir subayı Ömer HALİSDEMİR şehit olacağını bile bile tereddütsüz silahını çekiyor ve cuntacı generali alnının ortasından vuruyor. Diğerleri de onu şehit ediyorlar."

Bu olayın olması, yapılmak istenen darbenin seyrini bir anda değiştiriyor. Çünkü en kilit noktalardan birini yönetmekle görevlendirilen (darbeci) bir beyin yok edilmiş oldu. Eğer kahraman şehidimiz o generali vurmamış olsaydı bugün belki çok başka bir vaziyette olurduk." Mete YARAR

Olayın seyrini değiştiren Kahraman Şehidimiz Astsubay Ömer HALİSDEMİR'in ilk kurşunuyla birlikte FETÖ'cü darbecilerin pek çok eylemi bu sayede önlenmiş oldu.


Gazeteci Hasan Tahsin...

"15 Mayıs 1919 sabahı saat yedibuçuk sıralarında Hasan Tahsin Konak Meydanı Kordonboyu'nda koyu renkli takım elbisesi ile bekliyordu. 

Yunan Efzon Alayı saat 08:55 sıralarında askeri gemiden inerek karaya çıktı. . Kalabalık inen Yunan askerlerine alkış tutuyordu. Gelen askeri tabur, İzmir Metropoliti Hristostomos tarafından takdis edildi. Metropolit Yunan bayrağını öptü ve bu esnada ağladığı görülüyordu. İlk Yunan taburu daha sonra buradan yaya olarak Hükumet konağı, kışla, kokaryalı istikametinden Karantina'ya doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş kolunun baş tarafı kışla hizasını geçip yola saptıktan sonra, Hasan Tahsin kalabalığın arasından sıyrılarak öne geçti. Tahsin'in sesli bir şekilde "Olamaz, olamaz, böyle ellerini sallaya sallaya giremezler" diye söylendiği duyulmuştur. Tahsin daha sonra yanında bulunan revolver ile düşmana ilk ateşi açtı.  

Tahsin tabancasındaki tüm fişekleri düşman askerine karşı ateşlemişti. Böyle bir direniş beklemeyen Yunan Alayı şaşırmıştı. Daha sonra ise yanında fazla yandaşı olmayan Tahsin, Yunan Alayı tarafından açılan ateş ve ardından süngüleme sonucunda, Kordonboyu'nda kalabalığın önünde henüz 31 yaşında ŞEHİT oldu."

Hasan Tahsin'in işgal askerlerine sıktığı ilk kurşun, Türk Kurtuluş mücadelesinde diğer yerlere de örnek teşkil etti. Aydın ve Balıkesir'de işgale karşı direniş baş gösterdi. Çerkez Ethem Yunan işgaline karşı efeleri toparladığı gün Demirci Mehmet Efe ayağa kalkarak; "Bir genç düşmana ilk kurşunu sıkmış, bundan sonrası bize düşer!" demiştir.


O sebeple...

Dün 1919'da emperyalist güçlerin işgali karşısında yiğitçe, öleceğini bile bile düşmana meydan okuyarak direnişi başlatan  kahramanımız Hasan Tahsin'in  ilk kurşun'u oldu.

Bugün 2016...

Aynı emperyalist güçlerin bünyemizde barındırdığı ajan-çete örgütleriyle, ülkemize düzenledikleri  işgal plânını  bozan kahramanımız Astsubay Ömer HALİSDEMİR'in ilk kurşun'u oldu.



Diyeceğim...

Tarihe altın harflerle yazılan bu isimi hafızalara kazımak gerek! 

Herkes, hatta tüm dünya ezberlesin Ömer HALİSDEMİR'i

Zira vatanın istiklalini ve büyük bir milletin  kaderini emperyalizme  teslim etmemek için kahramanlığın sembolü  oldu Ömer HALİSDEMİR

Bugün ülkemizin ve milletimizin seyrini değiştiren Yiğit Ömer HALİSDEMİR,

Bu  millet seni ve diğer şehitlerimizi  asla unutmayacak!

Ve yine bugün şehitlerimizin kanıyla kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tapusu olan  Lozan Antlaşmasının 93. yılı yüce Türk milletine kutlu ve mutlu olsun... 

Dolayısıyla Sayın Devlet Büyüklerimizden bir isteğimi buradan iletmek istiyorum:

3. Boğaz Köprüsü'nün adını yiğidimiz Astsubay Ömer HALİSDEMİR olarak değiştirilmesi, ülkemize göz dikenlere ve dünyaya ibret,  biz Türk milleti için de  onur ve gurur olacağını düşünüyorum...

Ruhun şad, mekanın cennet olsun...



Sevgi ve saygılarımla!



"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)




2 yorum:

  1. Merhabalar.
    Olayın vahametini kavrayarak tereddüt etmeden yapması gerekeni yapan Ömer Halisdemir'e Cenab-ı Allah'tan rahmetiyle muamele eylemesini, yakınlarının acılarını hafifletmesini ve onlara sabr-ı cemil ihsan eylemesini niyaz ediyorum. Bu kahraman şehit vatan evladımızı minnetle şükranla anıyorum. Makamı cennet olsun.

    Sizin de dediğiniz gibi devletimiz tarafından bu kahraman şehidimizin isminin hiç unutulmamasını sağlamak üzere, adının yaptığı fedakarlık ve kahramanlıkla eş değer bir yere verilmesi hepimizi mutlu edecektir.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  2. Çok önemli bir kırılma noktasıydı.Umarım unutulmaz, unutturulmaz.

    YanıtlaSil