26 Mayıs 2017 Cuma

Bu Görüntüler Bize Yakışmıyor!


" Ağaçlarla kaplı küçük bir meydana benzeyen avluda kürek mahkûmlarının gidişini izleyenlerden daha çok seyirci vardı. Kalabalık şimdiden toplanmıştı!

(...)

Arabaya bindik, mübaşir ve bir jandarma ön bölmeye, rahip, ben ve bir başka jandarma arka bölmeye oturduk. Arabanın etrafında atlı dört jandarma vardı. Böylece arabacıyı saymazsak bir kişiye sekiz kişi düşüyordu. 

Arabaya bindiğim sırada mavi gözlü yaşlı bir kadın:

- Bunu kürek mahkûmlarının prangaya vurulmasından daha çok seviyorum, diyordu.

Ona hak verdim. Bu ötekine göre daha kolay izlenecek bir gösteri. " Victor HUGO, Bir İdam Mahkûmunun Son Günü, sf: 36


15 Temmuz 2016 günü, vatan bütünlüğümüzü parçalamak, ülkemizi yıkmak üzere emperyalist haçlı düşmanların maşaları, Türk ordumuzun içerisine alçakça  sızarak şerefli askerlerimizin şanlı üniformaları içerisinde masum  insanlarımıza tankla saldırdılar... Kendi jetlerimizi tepemizden uçurup üzerimize  bomba yağdıran  bu hainlere "ne yapılsa azdır" diye düşünmekten kendimi alamasam da,  suçlu olan herkes gibi suçlarının cezasını, suçları ölçüsünde çekmeleri vicdanî ve evrensel  hukukun bir gerçeğidir. 

Dolayısıyla bu alçak hain işbirlikçilerin işledikleri suçlarının tescillenmesi ve hak ettikleri cezalara çarptırılmak üzere dün, Yüce Türk adaletine teslim edilmek üzere yargı önüne çıktılar...

Ve  bu alçakların, sanki bir teşhir gibi görüntülenerek basına düşmelerine dışarıdan  bakıldığında,  "insan hakları"  üzerinden değerlendirmelere yol açabilir...

O sebeple  Modern Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin devlet olma özelliği, ve Anadolu topraklarının  insani özelliği gereğince bu şekildeki hatalı görüntüler, ülkemizi ve devletimizi geri dönülemeyecek zor duruma sokabilir.  

Hal böyle olunca da,  bu görüntüleri görünce  Victor HUGO'nun, "Bir İdam Mahkûmunun Son Günü" adlı eserindeki cümleleri gözümün önüne  geldi.

Dolayısıyla...

Her ne kadar bu hainleri sevmesem de,  bir anlık hınç tatmini bu görüntüler, ne devletimizin köklü geleneğine, ne de  Türk milletinin şanlı mazisine ve kültürüne asla yakışmıyor...



Sevgi ve saygılarımla!



"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

3 yorum:

  1. Sapla samanı birbirine karıştırmayı seven bir milletiz. Ne yazık ki uygarlık böyle ayrıntılarda gizlidir. Uygarlık nerede mi? Bizim için Kaf Dağı'nın ardında.

    YanıtlaSil
  2. evt,aynı şekilde katılıyorum size Tülay hocam,ülkemiz açısından bu görüntüler hiç hoş değil..atamızın yokluğu nasıl da hissediliyor..yazık gerçekten..

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar Tülay Öğretmenim.
    Evet, ben de bu haberi seyretmek durumunda kaldım ve aynen ben de sizin gibi düşünüyorum.

    Ama bunun kasıtlı yapıldığını da söyleyebilirim. Yani suçluların böyle orta çağ zihniyeti ile teşhir edilmeleri hiç hoş değildi.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil