8 Haziran 2011 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad Şaka Yap(ma)dı!












"Bir millet kendi kuvvetine dayanarak varlığını ve bağımsızlığını sağlamazsa şunun bunun oyuncağı olmaktan kurtulamaz." ATATÜRK



"İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, başkent Tahran’da yerli ve yabancı basın mensuplarının hazır bulunduğu bir basın toplantısında soruları yanıtlarken, bir Türk gazetecinin İngilizce soru sorması üzerine Türkçe konuşmasını istedi. Ahmedinejad, Türk televizyonu muhabirinin İngilizce soru sormasına, "Türkçe konuş ben de anlayayım buradaki herkes de anlasın. Türkiye'den gelmişsin İngilizce konuşuyorsun" diyerek şaka yaptı." 08.06.2011, Vatan


Öncelikle İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ı buradan saygıyla selamlamak isterim. Zira "onurlu duruş"un ne demek olduğunu, dünya kamuoyu önünde sözde bizim olduğu yazılan aymaz gazetecimize, ne yazık ki "haddini bildirerek" göstermiştir. Ve yine üzülerek ifade etmeliyim ki, bu haberi yazanlar da olayın vehametini anlamamazlıktan gelip, durumu "yumuşak geçişle idare etme" gafletinde bulunmuşlardır.


Haber nasıl veriliyor?

Ahmedinejad, "şaka yaptı"...

Hadi canım sende...

Biz de bu haberi, aynen şöyle yorumladık:

Ahmedinejad, Türk gazetecisine bal gibi "haddini bildirdi"...

Evet; Sayın Cumhurbaşkanı, ne yazık ki gazetecimize "onurlu duruş" sergilemeyi aynen öğretmiş oluyor...

İnanılır gibi değil!!!

Nedir bu "İngiliz hayranlığı"?

Ardından bir İngilizce ile konuşma sevdasıdır gırla gidiyor... Bu gazetecimiz İngilizce ile soru sorarak, ne yapmaya çalışıyor?

N'oluyor?

Öte yandan bir defa gazeteci Türk değil mi? Ki gazete öyle diyor...

Pekii, soruyu yönelttiği kişinin uyruğu ve sıfatı neymiş? İran vatandaşı ve cumhurbaşkanı. O halde bir üçüncü kimliğin dili ne geziyor oralarda?..

Hâl böyle olunca da... Doğal olarak işte böyle utanç verici gülünç durumu yaratan bir tepki gündeme geliyor

E o zaman da yapmacık tavra karşın gelişen içten doğallığa... Biz de buradan, doğal olan tepkimizi izninizle vermek isteriz...

Zira "demir tavında dövülür" diye bir atasözümüz aklıma geliyor...

Tebrikler Ahmedinejad!!!

Ezilen gururumuzun sesi olmuşsun!

Yürekten teşekkür ederiz... :)


Sevgi ve saygılarımla!

Image"HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR." HZ. MUHAMMED (S.A.V.)

2 yorum:

  1. Aslında yorum yapmamam gerekir. (Ortamı bilmediğimiz için,) Türkçenin ahmedinejad için bilinir ve konuşulabilir bir dil olup olmadığı da önemli. Eğer sadece, sen Türksün, sorunu Türkçe sor, tercüman gene çevirsin tarzında bir ifade ise, farklı bir yorumda çıkabilir.

    YanıtlaSil
  2. 9. Türkçe Olimpiyatlarının yaklaştığı bu zaman diliminde Türkçe gibi köklü ve sanat açısından bana göre dünyanın en elverişli dilini konuşmaktan gurur duyuyorum.

    Yazınız için tebrik ederim. Selam ve dua ile...

    YanıtlaSil