28 Mart 2015 Cumartesi

6 Gün Savaşı










"Husilerin Yemen işgali ve sonrasında yaşananlar Arap ülkelerini harekete geçirdi. Arap dışişleri bakanları, bu tür tehlikelerle karşı karşıya kalmamak için ortak bir Arap ordusu kurulması konusunda prensipte anlaştı." 

Bu haberi duyduğumda nedense, "Arapların askerlik tarihine geçmiş büyük hezimeti" aklıma geldi..

İşte o hezimet:

Altı Günün Savaşı veya Haziran Savaşı, 5 Haziran 1967'de İsrail ile Arap Savaşı.  Arap İttifakı'na Suudi Arabistan, Irak, Sudan, Tunus, Fas ve Cezayir  asker ve silah yardımıyla katılmıştır. 6 gün süren bu savaş, "6 gün savaşı" olarak da anılmaktadır.

O tarihteki Arap birliğinin bozulmasıyla neticelenen savaştan sonra İsrail'in, Arap ülkelerine ayrı ayrı milliyetçilik yayma oyunlarıyla bölge, arapsaçına dönmüş durumda..

ve...

48 yıl sonra bugün tanık olunan manzara ise, "6 gün savaşı" ile  yeni savaşların temeli olarak sonuçlandığının ortaya çıkışıdır.

Dün Arap Birliği'nin girdiği savaşta ve  6  günün sonunda:

"Mısır 11.000, Ürdün 6.000, Suriye de 1.000 askerini kaybetmiştir; İsrail'in ise sadece 700 askeri ölmüştür."

Bugün mü?

Zaman gösterecek,

Tarih yazacaktır..



Sevgi ve saygılarımla!

"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S)

1 yorum:

  1. Merhabalar.

    Ortadoğudaki yangının ateşi hiç sönmeyecek galiba. Durum onu gösteriyor. Ortadoğu coğrafyasında olmamız hasebiyle bize de mekiri dokunacaktır. Irak ve Suriye'de olanlardan ne kadar etkilendiğimiz ve ülke olarak ne kadar zarar gördüğümüz de ortadadır.

    Araplar da İsrailler de aynı milletin soyu ve aynı coğrafyayı paylaşıyor olmalarına rağmen, Araplar neden böyle tembel ve geri kaldılar?

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil