10 Ekim 2015 Cumartesi

"Uçurduğun Beyaz Güvercinin Kanatları Simsiyah Şimdi.."



Bugün BARIŞ'tan eser bırakmayanların hırslarını yaşadığımız bir dönemi yaşıyoruz..

Gazetelere düşen bir haberle "barış şarkılarının efsane ismi John LENNON"un 9 Ekim tarihinin doğum günü olduğunu öğrendim...

Dolayısıyla...

Sevgi ve barış mesajlarıyla ruhumuzu sımsıcak ısıtan LENNON'un şarkılarının yanında gerçek bir sanatçı olmanın sorumluluğunu yerine getiren barış ve insancıl birkaç mesajını sayfamda paylaşmanın mutluluğunu okuyucularımla yaşamak istiyorum:




İngiliz kraliyet ailesi adına verilen bir konserde söylediği, "Daha ucuz koltukları olanlar ellerinizi çırpabilir misiniz? Onun dışındaki herkes, sadece mücevherlerinizi şıngırdatsanız yeter" sözleriyle sınıf farkına göndermede bulundu.

1965 yılında, "İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in verdiği MBE ünvanı ve imparatorluk nişanını, Vietnam Savaşını protesto etmek için geri iade eden" LENONN gibi bugün kaç tane bu şekilde davranacak, -Irak, Suriye, Libya vahşetlerine karşı durabilecek- başı dik onurlu sanatçı görebiliriz acaba?!..

Bir İngiliz olmasına rağmen New York’ta hayatını sürdüren barış aktivisti John Lennon, Nixon yönetimi sırasında ulusal tehlike olarak hedef gösterilmiş ve sınır dışı edilmek istenmişti. Çünkü Lennon, insanları yazdığı ve bestelediği parçalarıyla; katıldığı televizyon programlarındaki açıklamalarıyla; peşinde dolanan kameralara verdiği cevaplarla ve eylemlerle her daim barışa çağırıp Vietnam Savaşı’nı sorgulatmaktaydı.

"Herkes yeni bir televizyon seti yerine barış isteseydi, barış gerçek olurdu" diyen Lennon, tüm bu savaştan aslında her bireyin sorumlu olduğunu dile getirdi.

John Lennon bugünki popüler müziğin aksine, insanları "uyuşturmak" için değil "uyandırmak" için müzik yaptı.

"Doğar doğmaz kendinizi küçük hissetmenizi sağlarlar. Evde canınızı yakıp, okulda döverler. Zekiyseniz sizden nefret edip, değilseniz aşağılarlar. Ta ki siz öfkeden delirip onların kurallarına uyamayacak hale gelene dek. İşkence ve korkuyla geçen tuhaf bir yirmi yılın ardından, sizden bir kariyer sahibi olmanızı beklerler, siz henüz kımıldayamayacak kadar korku doluyken sizi din, seks ve televizyonla uyuştururlar. Ve siz çok zeki, sınıfsız ve özgür olduğunuzu düşünürsünüz." Sözcü

Ve...

Her ne kadar bir hayranı tarafından öldürüldüğü söylenip yazılsa da...

 J. LENNON, yazdığı şarkı sözleri, sisteme başkaldırışı  ve yaşam biçimi ile  peşindeki hayran kitlesinin artması ile savaş lobisini rahatsız etmiştir. 

Dolayısıyla...

Ölümü meçhuldür! 


İyi ki doğmuşsun John LENNON...

:)

Sevgi ve Saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.) 

1 yorum:

  1. Merhabalar.

    Barışı hepimiz arzu ettiğimiz halde, barışı isteyenlerin sayısı, savaşı isteyenlerden kat kat fazla olduğu halde, hala neden kan dökülmekte?

    Sevgi ve barış şarkılarının efsane ismi John Lennon'u doğum günü münasebetiyle minnetle ve şükranla anıyoruz.

    Ülkemizin ve milletimizin birliğine ve dirliğine yapılmış olan bu hain ve menfur bombalı saldırıyı tezgahlayan ve gerçekleştirenleri lanetliyor, onları ilahi adaletin şaşmaz sahibi olan Allah'a havale ediyoruz.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil