9 Kasım 2015 Pazartesi

Hıçkırıklarla Arıyoruz...



Atatürk'ü Anma Haftası münasebetiyle izlediğimiz görüntüler karşısında sınıfımda "çıt" çıkmıyor... Önce önde oturan kuzucuğum hıçkırıklar arasında koşarak yanıma geldi. Onun o minicik bedeniyle bana sımsıkı sarılarak hıçkırıklarının geçmesini beklemeye koyulsam da aslında, içten içe yanaklarıma süzülen gözyaşlarımın sessiz sedasız dinmesini bekledim. Bu yaşanılan yoğun duyguların arasında tatlı Ebrar'cığım ağlayarak sıralıyor;

"Öğretmenim... cennette inşallah Atatürk'ü görürüm.. Ona çok sarılmak istiyorum, öğretmenim..." Bir diğer taraftan sessiz sedasız ağlayarak gözleri kan çanağına dönen kuzucuğum  Daria, yanıma gelerek,

"Öğretmenim... ben 6 yaşına kadar Rusya'da yaşadım.. Atatürk'ü ben çok seviyorum..."

Sımsıcak en içten duygularıyla Atatürk'ü özlemle yad eden  kuzucuklarımdan, Abide Nur ÖZDEMİR'in hıçkırıklar arasında okuduğu o yazı:




Bugün 10 Kasım.. 

Hem yetim, hem öksüz kaldığım gündür bugün.. 

Hani anne ve babasını kaybetmiş çocuklar gibiyim bugün..

Evet, öyleyim!.. Çünkü benim bugün burada oluşumun yegane sebebisin sen Ata'm..

Senin yaptığın devrimler sayesinde bugün çağdaş, uygar bir ülkenin çocuğuyum... Ve senin sayende modern toplumların çocuklarıyla yarışabiliyorum.. 

Yaptıklarının ne kadar büyük işler olduğunun bilincindeyim. Hani daha yenilerden,  benim bizzat gördüklerimden bahsedeyim mesela.. 

Hani senin kurduğun Cumhuriyet  okullarından yetişen bilim insanımız,  Prof. Dr. Aziz SANCAR... İşte o değerli bilim insanımız,  senin ışığınla dünyayı aydınlatıyor. 

Ben de onun gibi olmaya, ve yine  dünya bilim insanları arasında yer alan bilim kadınımız  Dr. Canan DAĞDEVİREN gibi çalışmaya and içtim sevgili Ata'm. 


Kimseye muhtaç olmadan, başı dik ve onurluca yaşamamız için her türlü imkanları bize sen sundun...

Onun için; seni çok seviyorum...

Onun için, açtığın yolda gösterdiğin hedefte hiç durmadan yürüyeceğime söz veriyorum... 

Benim eşsiz kahraman Büyük Ata'm...

Seni çok özlüyorum...

Ve seni asla unutmayacağım! Unutturmayacağım!

Ruhun şad, mekanın cennet  olsun...





Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.) 

2 yorum:

  1. Merhabalar.

    Yüce Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü; ebediyete intikalinin sene-i devriyesinde rahmetle, minnetle, saygıyla ve özlemle anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  2. Arkamızda sağlam gelecek nesillerin olması beni umutlandırıyor.

    YanıtlaSil