14 Kasım 2015 Cumartesi

Paris'te Tedhiş




Avrupa'nın kalbi, Paris'te tedhiş ... 

Onlarca kişi hayatını kaybetti...

O tedhiş ki bölgemizde her gün, ama her gün can alıyor..

Bölgemiz adeta  can pazarı... 




Hâl böyleyken..

Polonyalı öğretmenden, öğrencilerine çözmeleri için sorduğu utanç verici soru  daha iki gün önce basına düştü:


"Dört Suriyeli göçmen, botla Yunanistan’a doğru gitmektedir. Botun ebatları 1 metreye 2 metre, yüksekliği ise 20 cm’dir. Botun yoğunluğu da 800 kg/m3’tür. Mültecilerin her birinin 60 kg olduğunu varsayarsak,botun suyun yüzeyinde kalması, yani batmaması için kaç mülteciyi suya atmanız gerekir?"

Ve...

"Okul idaresi ise bir açıklama yaparak fizik öğretmeninin "esprisine" bir anlam veremediklerini bildirdi."BBC Türkçe

E, hâl böyle olunca.. 

Batılı arkadaşlar  bölgemizde öldürülen veya ölümden kaçmaya çalışan insanların kendi yüreklerindeki duygulardan ne kadar uzak düştüklerini hissetmekten yoksun, olaylara, "espri" olarak bakmaya yönlendirilirler.

Nitekim bu düşüncemi  pekiştirecek bir alıntıyı aynen kısaca paylaşmak isterim:

"Dünya yaratıldığından ve insanoğlu birbirini boğazlamaya başladığından bu yana hemcinsine karşı bu nitelikte bir suç işleyen tüm insanlar vicdanlarını hep aynı farazi düşünceyle halkın iyiliği düşüncesiyle rahatlatagelmişlerdir."  Savaş ve Barış, 3. Cilt sf: 516, TOLSTOY

Dolayısıyla.. 

Tedhişi yaratan ve tedhişçileri besleyen, onlara silah, mühimmat yardımında bulunanların da, bizatihi kendi yönetimleri olduğunu anlayamayacak kadar halklar, "kör-sağır" dolayısıyla "ruhsuz"laştırılmaya maruz bırakılırlar.

Bu vesileyle...

Fransa, Paris'te saldırıya uğrayarak alçakça öldürülen masum Fransız halkının acılarını derinden paylaşırken, umut ediyoruz ki,  bu vahşeti uygulatanların 2. bir "11 Eylül senaryosu"yla bölge coğrafyamızın yeni bir  fiili işgalin başlatılmasına "gerekçe" sayılmaz.

SORUM çok açık olarak "demokrasi" çığırtkanlığı yapanlara:

Fransa patlamanın hemen ardından olağanüstü hâl ilan etmiş. Yani Fransız askeri sokaklarda...

 Bizde de patlamalar oluyor, olağanüstü hâl ilan etsek, kıyameti koparacak olan Batılı sözde demokrasi çığırtkanları kendilerine gelince, kimseden "tık" yok..

Bu nasıl bir anlayıştır?



Sevgi ve saygılarımla!



"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

3 yorum:

  1. Ve Fransa terörizm lezzetini hiç bu kadar acı olacağına inanmazdı.. Türkiye de teröre destek veren avrupa artık terörün ne olduğunu iyi anlayacak umarım..

    YanıtlaSil
  2. terorun her turlusune nahlet olsun

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.

    Ne tesadüftür ki, C.Başkanı Erdoğan bundan üç gün önce "Suriye ateşine odun taşıyan herkes çok yakında kendini aynı ateşin içinde bulmaktan kurtaramayacaktır. Bu dostça bir ikazdır." demişti.

    Terör karşısında ilkesel bir tutum sergilenmesi halinde terör ateşi tüm dünyayı saracaktır.

    İşte öyle, herkes külü kendi ocağına nasıl da deşiyor. Atalarımız ne demişti: "Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner" Bunları burada paylaşırken, Fransa'ya iyi oldu anlamında söylemiyorum. Orada hayatını kaybeden masum vatandaşlar da bizim kardeşlerimizdir. Onların böyle vahşice katledilmeleri elbette bizleri çok üzmüştür. Biz bu acıyı yaşayan ve bilen insanlar olarak, Avrupalılar gibi merhametsiz ve vicdansız olamayız!

    İnşAllah tüm dünta terör karşısında birlik olur ve bundan böyle teröre hiç bir devlet taviz vermez, insanlık da bu terör belasından kurtulmuş olur.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil