4 Ocak 2009 Pazar

21. Yüzyıl'da "Orta Çağ Karanlığı" YAŞANIYOR!











***
"Andolsun, biz cinler ve insanlardan bir çoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır." A'raf Sûresi 179. Ayet.



İsrail, günlerce sürdürdüğü katliamı, dün geceden itibaren karadan abluka altına aldığı Filistin halkına yönelik vahşeti, iyice genişletti. Bu durum masum insanların, kendi toprakları üzerinde yaşama haklarının ellerinden alınarak ve insanca yaşamalarının yok edilmesinin ta kendisidir. Binlerce Filistinlinin tüm dünyanın gözü önünde bırakınız silahlı mücadeleyi, insani ihtiyaçlardan bile mahrum edilerek hastane, okul, yardım birimleri hatta en kutsal mekanların -cami- bile bombalanarak çoluk çocuk demeden katlediliyorlar. Bu vahşet kabul edilir gibi değil. Bu insanlar çaresizce dünyadan yardım bekliyorlar!!! Oysa bakınız Arap devletleri ve yaklaşık 1,5 milyar Müslüman alemi olanları ne duyuyor, ne de görüyor. Buna karşılık Avrupa'nın sade halkı bile bu zulme DUR demek için sokaklara dökülerek, gösteriler yapıyorlar. Bizim televizyonlarımız da bu olaylara karşı duyarlılığını, sabahtan akşama kadar şakır şakır oynayarak, gülerek yapılan programlarla halkı uyutma peşindeler. Aferin, aferin, aferin!!! Güleriz ağlanacak halimize misali.



Bu arada AB; Noel sonrası durumu değerlendireceklerini, BM'den ses seda yok, Amerika; bir an evvel barış istediklerini, ama buna rağmen İsrail hakkını kullanıyor mealinde açıklamalar, Arap Birliği de bir ara toplanacaklarını ifade ediyorlar!!! Tüm bunlar yaşanıyor ve İsrail eliyle dünya kana bulanıyor! Doğrusu merak ediyorum; İsrail, soykırımın acısını çeken bir millet olarak nasıl oluyor da aynı suçu, zalimce bir başka millete uygulayabiliyorlar? Yoksa bunca kitaplar ve filmler yoluyla - Yahudilere yapılan soykırımı anlatarak- kendilerini sevimli ve acınacak bir millet olarak göstermek midir? Veya Arap Yarımadası'ndan satın aldıkları topraklar üzerinde, zorla ve gasp yoluyla devlet kurarak hükümranlık sürmek için soykırım bir gerekçe miydi? Ya da, bölge halkının kökünü kuruturcasına saldırganlıkla, kutsal kitap Tevrat'ı bozarak yeniden kendi istek ve arzuları doğrultusunda yazan güçlerin "vaad edilmiş topraklar" diye Yahudi halkına kutsal (!) bir misyonerlik yükleyerek gizli hedefleri olan siyonizmin bir parçası Büyük İsrail projesini hayata geçirmek midir?



Batı zihniyetinin Orta Çağ karanlığında uyguladığı, insanların diri diri yakılması ve kurulan cadı kazanlarına atılmasını, ne yazık ki 21. Yüzyıl'ın başında yine Batı'nın kendi elleriyle aynı vahşeti sergiliyor. Bu kırım insanlık için, büyük UTANÇ ve YÜZKARASI gerçekler olarak bir kez daha tarihe kara leke olarak geçecektir. Biz de bütün insanlık olarak, hep birlikte bu utancı izlemeye koyulduk. Öte yandan da havadan, karadan, denizden işgal altına alınarak, ağır silahlar ve bombalarla kıyıma terkedilen bir avuç masum ve korumasız Filistin halkının yaşadıklarını televizyon kanalları "OPERASYON" ifadesiyle duyurmaktadır. Bunu yaparken de bir yerde yapılan suçu hafifletmeye çalışanlar, bize gelince yapmadığımız suçlamalarla sözde aydınların "özür diliyoruz" kampanyasıyla günlerce televizyonlarda konuşmasını da "SOYKIRIM" ifadeleriyle gösterdiler. Şimdi soruyorum bu aydın geçinenlere; "Neredesiniz, niçin sessiz kalıyorsunuz?" Üstelik bu yaşanılanlar gözlerinizin önünde oluyor! Müdahale edin ve bu soysuzluğa bir son verilsin! Başlatın bir imza kampanyası! İşte bu noktada anlayana Kur'an-ı Kerim'de A'raf Sûresi 179. Ayet tüm insanlığa seslenerek hitap etmiştir.



"Komşusu açken tok yatan bizden değildir" hadisi ile Hz. Muhammed, bu sözünü herhalde bugünler için söylemiştir. Ama buna rağmen kalpler, kulaklar ve gözler bugün işlevselliğini kaybederek susmayı tercih edenler, bu suça ortak olduklarını da iyi bilmelidirler! Menfaatleri uğruna vicdanların susması ne müslümanlığa, ne de insanlığa hiç mi hiç sığmıyor! Bu sessizlik sonucunda Irak'ın kuzeyine projelendirilen sözde "Kürdistan" Büyük İsrail'in ta kendisi olacaktır! Zira çıkartılan fırtınalar, aslında İsrail'in genişleyerek içinde bulunduğumuz toprakları da, ele geçirebilmesi içindir. İşte o zaman korkarım ki, bölgede 2. Filistin'in yerini Kürt halkı alacaktır.



O halde; "Sevgi birliğe, bencillik yalnızlığa götürür." sözü ile pekiştirrmek istediğim, kişisel menfaatlerin ön plana çıkartılarak sessiz kalınması bizlerin yalnızlığına neden olacaktır. Ardından da Müslümanların her zaman olduğu üzere "kan ve gözyaşı" makûs talihi olmaya devam edecektir!.. Sevgi ve Saygılarımla!

2 yorum:

  1. ALLAH SENDEN RAZI OLSUN İNANKİM SEN ZULME VE ZALİME KARŞI SESSİZ KALMAYIP KALEMİNLE HATTA ALLAH IN AYETİYLE BAŞKALDIRDIN YANİ CİHAD ETTİN SANA BU DÜNYADADA ÖBÜR DÜNYADADA ŞAHİTLİK EDERİM.BU VAHŞETE SESSİZKALANLAR AYETTEN DE AÇIKÇA BELİRTİLDİĞİ GİBİ CEHENNEMİN ATEŞLERİDİRLER HATTA HAYVANLARDANDA AŞAĞIDIRLAR ALLAH UTALA NE DİYOR ZALİMLE VE ZULÜMLE CİHAD EDİNİZ BU CİHAD FİİLİ EYLEMSEL OLDUĞU GİBİ HİÇ BİRŞEY YAPAMIYORSAN BUĞZ EDİNİZ DİYOR YANİ BUĞZ DA BİR CİHADDIR SİZ KALEMİNİZLE İNANIYORUMKİ ALLAH KATINDA FİİLİ CİHAD ETTİNİZ ALLAH CİHADINIZI KABUL KALEMİNİZİ KESKİN BİLGİLERİNİZİ DAİM ETSİN.KENDİM VE TÜM DUYARLI MÜSLÜMANLAR ADINA TEŞEKKÜREDERİM.

    YanıtlaSil
  2. Hakkaten mükemmel bir yazı. Anlattıklarınız ve verdiğiniz ayet mükemmel olmuş. Bu yazıyı herkesin okuması lazım. Bu konuda elimden geleni yapacağım. Gayretleriniz ve çalışmalarınız için çok teşekkür ederim... Serkan Alpaslan

    YanıtlaSil