9 Ocak 2009 Cuma

ATATÜRK; Filistin İçin Ne Demiş?!











"... Kendimize kâfi derece güvenip ve kudretimizi bildiğimiz için İslamiyet'in mukaddes yerlerinin Musevilerin ve Hırıstiyanların nüfuzunun altına girmesine mani olacağız. Binaenaleyh şunu söylemek istiyoruz ki, buraların Avrupa emperyalizminin oyun sahası olmasına müsaade etmeyeceğiz. Biz şimdiye kadar dinsizlikle ve İslamiyet'e lakayt olmakla ittiham edildik. Fakat bu ittihamlara rağmen Peygamber'in son arzusu, yani mukaddes toprakların daima İslam hakimiyetine kalmasını temin için hemen bugün kanımızı dökmeye hazırız!.. Cedlerimizin, Selahaddin'in idaresi altında uğrunda Hırıstiyanlarla mücadele ettikleri kutsal toprakların yabancı hâkimiyet ve nüfuzun altında bulunmasına müsaade etmeyeceğimizi beyan edecek kadar bugün Allah'ın inayetiyle kuvvetliyiz. Avrupa bu mukaddes yerlere temellük etmek için yapacağı ilk adımda, bütün İslam Âleminin ayaklanıp, icraata geçeceğine şüphemiz yoktur." Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK 27 Temmuz 1937 TBMM
*
*******
*
Bugün Filistin'de yaşanan insanlık dışı vahşeti, taa o günlerde gören Atatürk, işte bu tarihi sözleriyle, ileri görüşlülüğünü çok net ortaya koymuştur. Yine anladığımız üzere Atatürk, Filistin'in siyonist ve emeperyalistlerin istilasına uğrayacağını, İsrail Devleti'nin kurulmasıyla bütün İslam aleminin sömürülerek bu sayede bölgenin kontrol edileceğini de çok iyi tahmin edebilmiştir. İşte bu oluşumlara izin vermeyeceğini, tarihi ifadesiyle kalın bir şekilde çizmiştir!
*
*******
*
Atatürk'ün, 1937 yılında bu sözleri sarfederek dünyaya verdiği mesaj; bir yerde bu günlerin yaşanacağını yetmiş yıl öncesinden gördüğünün resmi kanıtıdır. Daha o yıllarda bölgenin ve İslamiyetin sömürülmesi yönündeki planları, ilk önce Osmanlı'nın yıkılması ile hayata geçirilmeye çalışıldı. Ancak Mustafa Kemal'in önderliğindeki Anadolu'nun mücadelesi, Kurtuluş Savaşı ile kazanılarak emperyalist güçlerin yenilmesine sebep oldu. İşte bu yenilginin intikamı bugünlere kadar uzandı. Nitekim; bölge ülkelerinin çoğu bir şekilde kontrolleri altına geçdi. Bunun en canlı kanıtıda Filstin'in bugün yaşadığı vahşet (SOYKIRIM) karşısında sesini çıkaramayan Arap devletlerinin durumu ve tutumudur. Filstin halkı bugün silahla ölmese bile; açlık ve susuzluktan yok olacağı ortadadır! Bu insanlık dışı durumu dünya seyrederek geçiştiriyor! Ya kendi kardeşleri ne yapıyor?!
*
********
*
Özet olarak; yaşadığımız süreç içerisinde Atatürk'ün önemi her geçen gün artarak anlaşılmaktadır. Zira mazlum milletlere örnek olan Atatürk ve Kurtuluş Savaşı, bizlerin onuru ve gururudur. Yine tarihsel olarak bakıldığında yaşadığımız pek çok göğsümüzü kabartacak olaylar ve gelişmeler vardır. Bunun yanında mazlum milletlere her zaman kol kanat geren anlayışımızla, insani duygularımızın her daim var olduğunu göstermektedir. Peki, ABD'nin ve Batı'nın hangi tarihinde, hangi insanlık örneği hayata geçmiştir? Anlat desek; yaptıkları zalimlikleri veya destekledikleri diktatörlükleri mi anlatacaklar acaba?! İşte son vahşet sözün bittiği noktadır!!! Sevgi ve saygılarımla!

1 yorum:

  1. MÜKEMMEL BİR YAZI. ULU ÖNDERİMİZİN BÜYÜKLÜĞÜ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR. UYUYAN MİLLETİMİZE BU YAZIYI OKUTMAK GEREK. VERDİĞİNİZ EMEK İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. SERKAN ALPASLAN

    YanıtlaSil