17 Eylül 2011 Cumartesi

Kendim Ettim, Kendim Buldum









"Gençler, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız." Atatürk



"Beğenmediği evi ailesi uyurken ateşe verip kaçtı

BURSA’nın merkez Osmangazi İlçesi’nde itfaiye ekiplerinin söndürmede zorlandığı yangının altından bir aile dramı çıktı. Anne, baba ve kardeşi uyurken evi ateşe verip kayıplara karışan 17 yaşındaki T.B. ...

"Anne ve babama evi satıp gidelim’ diyordum. Beni dinlemediler. Ben de sabah babam işten eve geldi annem babam ve kardeşim uyurken çakmakla battaniyeyi tutuşturdum alevler evi kaplayınca kaçtım" dedi." 15 Eylül 2011, Vatan


Bu haber, insanın tüylerini diken diken ediyor...

Son yıllarda hızla artan ve korku filmlerini aratmayacak boyuttaki korkunç gelişmelerin aslında toplumun ne denli kötü durumlarda olduğunun bir göstergesi değil midir?

Günümüzde herşeyin bozulduğu, öz'ün çürüyerek yalnızca dış şekillerinin kaldığı...

Saymakla bitiremeyeceğimiz kadar kanlı, dehşet içeren olaylar...


Tüm bunları bir veri olarak düşünürsek, yani sistemli bir şekilde özellikle de televizyon dizileri-reklamlar aracılığıyla düzene karşı yöneltilmiş bir saldırıdan başka ne olabilr ki?

Dayanak olarak ortaya atılan sözde "modern yaşam" ve "özgürlük" anlayışıyla bireyi, bencilleştiren ve ruhlarına "aşağılık duygusu" yerleştiren envai çeşit dizilerin topluma ne mesaj verdiği çok açık ortada değil mi?


Herşeyimizi, temelde de ahlaki ve geleneksel yaşamımızın özünü kaybetmemize yönelik ciddi anlamdaki saldırıların meyvası yukarıda konu ettiğimiz haberler değil midir?

Öyleyse bu tür haberlerde şaşılacak ne var ki?! Zaten istenilen de bu tür olayların baş göstermesi değil miydi? Türk halkına yönelik amansız saldırının ,"özünü inkar etmeden geçtiği"ni çok açık olarak bu haber doğrulamıyor mu?

Öte yandan ulusal geleneklerinden, milli manevi değerlerinden Türk tarihinden, dilinden kısaca herşeyinden nefret etme düzenini sağlayan bir sisteme -diziler aracılığıyla- entegre edilmedik mi?

Ve ne yazık ki bu sistem, herşeyin önüne geçerek, yurt sevgisi, aile bağı gibi toplumu ayakta tutacak unsurları bir bir ortadan kaldırmayı başardı!

Demem o ki...

"Toplum baştan çıkarılmış bir kızı küçük düşürdüğü için suçlu, vahşi, zalim sayılıyor. Buna göre kızın toplum tarafından incitildiğini kabul ediyorsunuz. Öyleyse sen de bunu ne hakla bu toplumun karşısında, gazetelerde yazıyorsun. Bir de halkın incinmesini istemiyorsun!" Dostoyevski, Budala sf:346


Sevgi ve saygılarımla!

Image"HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR." HZ. MUHAMMED (S.A.V.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder