6 Ocak 2009 Salı

Çığlıklar Altında Ezilen İnsanlık Onuru







İnsanlık onuru ayaklar altında çiğnenerek 2009 yılına girdik. Hiç bir şey, evet, hiç bir şey göründüğü kadar güzel ve sorunsuz değil. Ama bu dünyaya gelen her insanın da en az karnı doyan, sırtı ısınan, yüzü gülen kısacası zorunlu ihtiyaçlarını karşılayabilen insanlar gibi yaşamaya hakları vardır.
*
*******
*
İnsanlık dramı yaşanan Irak, Felluce, Kerkük ve Afganistan'a ilaveten Gazze için bırakınız eğitimi, sağlığı, adaleti, hukuku, inancını yaşamayı; normal olarak günlük zaruri ihtiyaçlardan yoksun aç ve aç, sersefil bir yaşamı çekmeye mahkum edilen Filistin halkına, bir de ölümle pençeleşmek düştü. Bir taraftan misket bombalarının, diğer taraftan ölüm saçan ağır silahların altında can veriyorlar! Kaçacak hiç bir yer yok. Zira bir tarafı duvarlarla örülü, diğer taraftan da sınırlar kapalı. Yani üstü açık hapishane olarak tarihe geçti. İsrail vuruyor, dövüyor ve can alıyor!!! Yaşlı, genç, kadın, çoluk çocuk demeden önüne geleni ezip geçiyor. Alın size SOYKIRIM! Neresinden bakarsanız bakın; SOYKIRIM inkar edilemeyecek şekilde sürdürülüyor! Bizler de sımsıcak evlerimizde film gibi televizyonlardan izliyor ve insanlık utancına ortak oluyoruz! Bunun neresine ahlakı yerleştirip, insanlık onurunu korumanın öneminini arayacaksınız? Bu kavramları ağzımıza bile almaktan UTANÇ ve AZAP duyuyorum! Yazıklar olsun!..
*
*******
*
Bir avuç masum ve savunmasız Filistin halkına karşı sürdürülen vahşice kırım artık ibadet yerlerinin yanısıra okulları bombalamaya kadar vardı. Bugün BM'nin okulu dahi vuruldu. Dehşet saçan sonuç; 40 kişi ÖLDÜ! Bölge komşu ülkelerden tık yok! Üstelik sınırlarını da kapadı. Müslüman ve Arap toplulukların kulakları sağır, gözleri kör oldu. Vicdanı hiç aramayın; zira kendi şahsi menfaatlerinin korunması için sağır, dilsiz ve kör olmak zorundalar!
*
******
*
Kur'an-ı Kerim ne diyor; "Ey inananlar! Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna hidayet vermez." Mâide Sûresi 51
*
*******
*
Müslümanım demek, sözle olmuyor! Müslümanım demek; kişisel hırsların yerine getirilmesi anlamı taşımıyor! O halde Irak'da, Felluce'de, Kerkük'de, Afganistan'da ve Gazze'de KATLEDİLENLERİN sorumlusu sadece ve sadece İsrail, ABD, AB değil!
*
******
*
Bu katliama sesini çıkarmayan herkes gibi BM'nin de sanıyorum bundan böyle konuşacak ve yorum yapacak yüzü kalmadı. Zira aynı sessizliğini Bosna'da da sürdürmüştü. Hatta kendilerinin himayelerinde olan yaklaşık 8 bin müslümanı Sırplara teslim ederek, katledilmesine seyirci kaldıkları gibi!!!
*
*****
*
Siyasetin göbeğinde olan Vatikan ise; her zaman olduğu üzere bu defa da yapılan kırım karşısında, sessizliğini koruyarak zulme bir kez daha dinin temsiliyeti adına ortak olmuştur! Hani bizlere atılan iftiraya destek çıkanları da merak ediyorum; şimdi bu olanlara ne diyorlar? Ya, bizim sözde aydınlarımızın, sesleri niçin çıkmaz? Filistin halkı 11 gündür aç, susuz, elektiriksiz, ilaçsız, alt yapısı tamamen çökertilmiş sığınacak yerleri olmadan ölümün kucağında cebelleşirken, bu tabloyu nasıl okuyorlar acaba?
*
*********
*
Dostoyevski'nin bir sözüyle de insanın, insan olma sorumluluğunu izninizle pekiştirmek istiyorum; "İnsan yer yüzünde olan şeyleri görmemezlikten, bilmemezlikten gelme hakkına sahip değildir." O halde hiç kimse bu onursuzluk ve vahşet karşısında sessiz kalamaz! Herkesin bu çığlığı duyması, tepki vermesi şart ve insani bir sorumluluktur! Zira, onurunu kaybeden insanlık, hepimizin onursuzluğu demektir. Onursuzca yaşamak İNSANLIK OLAMAZ! Sevgi ve saygılarımla!

2 yorum:

  1. Evet son zamanlarda dehşete düşüyoruz. Yaşananlar sessiz kalınacak gibi değil. Ama bu çıkar dünyasında kimsenin sesi çıkmıyor. Özellikle Arap ülkelerinin sessizliği hayretler içinde bırakıyor. Sıra onlara gelince acaba onları kim kurtaracak? Yazınızı çok beğendim. Teşekkürler. Serkan Alpaslan

    YanıtlaSil
  2. Yine gerçekten sözlerime Allah sizden razı olsun diyerek başlamak istiyorum.Zalimlere kan emicilere dediğinizgibiduyarsız kalmak sessizkalmak insanlık onurunu taşıyan tüm insanlara yakışmaz Zaten sessiz ve duyarsız kalmak zalimlik zulümkarlıktır. Bir Müsliman ve Türk Milliyetçisi olarak ben asla sessiz kalmayacağım fiili olarak bu zulme soykırıma bir şey yapamasamda sözlerimle sizin gibi değerli kalemi ve sözleri keskin Allah ın kelamıyla cevapverenlere gönüldesteği vermekle pasifte olsa cihad edeceğim .Allah bu zalimlere fırsat vermesin .Allah müslimanları ve Tüm Türkleri korusun Allah senden razı olsun kalemin ve fikrin keskin olsun.

    YanıtlaSil