24 Ekim 2010 Pazar

Halkçılık Oldu "Halt"çılık!!!















"Zayıfların haklarını korumak için konuşmayanlar, tutsaklardır." Lowell



"DAMAT, TBMM kartıyla gecelerde

CHP İstanbul Milletvekili Sevigen’in kızı Selen Sevigen ile evlenen Gökhan Özen’in eşini doğum günü partisine getirdiği araçta yer alan TBMM kartı dikkat çekti" 23.10.2010, Vatan



BU MİLLETVEKİLLİĞİ AYRICALIĞINI HİÇ BEĞENMEDİM...


ATATÜRK, bir sabah Florya’dan Dolmabahçe Sarayı'na dönüyor. Yeşilköy İstasyonu'nun önünden geçerken birdenbire otomobili durduruyor ve Başyaver’e:

" Sorunuz, tren var mı?" diye emir veriyor.

O sırada tren hemen hareket etmek üzeredir, hep birlikte otomobilden inip yanındakilerle trene biniyor. Karar anı verildigi ve tatbik edildigi için bu trene biniş hemen kimsenin nazari dikkatini çekmiyor. Bir müddet sonra, her seyden habersiz olan kondüktör, Ata’nın bulunduğu kompartımana geliyor. Kafileyi görünce çekilmek istiyor.

Ata hemen sesleniyor;

"Vazifeni yap!" (yanındakileri göstererek) "Bu efendilere niçin bilet sormuyorsun?"

Yanındakiler cevap verirler.

"Paşam biz mebusuz. Tren bileti almayız. Parasız seyahat ederiz."

Ata hayretle:

"Bu imtiyazı hiç beğenmedim" der. "Çok ayıp ve acayip bir kaide. Çok güzel halkçılık!" Ali Kılıç


" HALK yürüyorsa o da yürümüş, halk duruyorsa o da durmuş, halk acı çekiyorsa o da çekmiş, halk gülüyorsa o da gülmüştür. Öyle bir nokta gelmiş ki, halkın her eylemiyle Mustafa Kemal’in eylemleri bütünleşmiş, tek bir eylem haline gelmiştir. Yalnızca savaş için, cumhuriyet için, devrimler için hazırlık yaparken değil, tarlada çalışırken, düş görürken, yemek yerken de halkın ve onun eylemleri bütünleşmiştir. Mustafa Kemal hiçbir zaman tek başına yemek yememiş, yemeğe otururken çoğunlukla arkadaşı olan veya halktan kişilerle birlikte oturmuş, sohbet ederek yaklaşık iki saat boyunca sofrada kalmış, sıcak iklime sahip yerlerde yanındakilerin ceketlerini çıkarmalarına izin vermiş, servis yapanları telaşlandırmadan acele etmeden yemek yenmesini istemiştir." Şükrü TEZEL, Atatürk’ün Hatıra Defteri, TTK Yayını; Ankara 1972, sf: 115


Bilmem... yukarıdaki yazıma konu ettiğim habere yorum olarak, Atamızın bu soylu davranışına konu edilen anısıyla birlikte çok şey karşılık bulacaktır sanıyorum. Ve... Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve önderi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK; düşünceleriyle ve felsefesiyle nasıl bir kişiliğe sahip olduğuna tanık olduğumuz bu anısıyla da bir kez daha görüyoruz ki o, kendisini Yüce Türk milletine adayarak halkının bir parçası olduğunu her fırsatta kıvançla ortaya koyuyor. Onun içindir ki eşsiz mütevazı tutumuyla Türk ulusunun gönlünde derin iz bırakarak, sarsılmaz bir taht kurmuştur!


Kısaca... "Halkçılık" neredeeen nereye gelmiş... :(


Sevgi ve saygılarımla!

1 yorum: