19 Nisan 2012 Perşembe

Çok Üzgünüz!












"İnsanları iyi tanıyın, her insanı fena bilip kötülemeyin, her insanı da iyi bilip övmeyin." Mevlana



Gaziantep'de hastanede uğradığı bıçaklı saldırıda yaşamını kaybeden Dr. Ersin ARSLAN, marangozluk yapan 6 çocuklu bir babanın, üniversite okuyan tek çocuğuydu. Orta halli bir ailenin kıt imkanlarıyla eğitimini sürdüren Göğüs Cerrahı Ersin ARSLAN, aynı zamanda ülkemizin ve milletimizin de gururuydu...


Yazık ki, yıllarca okuyarak kendisini insanlığa hizmet için adayan genç doktorumuzu bir hiç uğruna (cehalete verdik) kaybettik!


Konu hakkında yazılan haberlerin yorumlarını okuduğumda yüreğimin sızladığını hissettim. Zira toplumda oluşan genel kanı üzerine yaygınlaşan, kulaktan kulağa pekçok söylemlerin buraya da yansıdığı o kadar açık ki...


"Ama" diye devam eden yorumlardan birinde "haksızlık"tan bahsederken, hekimlerimizin insanların sağlığıyla oynadıklarından dem vurabiliyor; ardından bir başka "hüküm"le doktorların "saat 10'da iş başı yaptıkları"nı ve yine "insanlar sancıdan ölürken onların, fing attıkları"nı anlatıp, dayağın yanında neredeyse ölümü bile "hakettiklerini" ifade edecek kadar da fütursuzca konuşabiliyorlar!


Bu "söylemler" ve "hükümler" ne yazık ki halkımızın cehaletine, yani bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduklarının açıkça bir kanıtıdır.


Oysa sağlığımızı, canımızı emanet ettiğimiz hekimlerimize sahip çıkmak, öncelikle kendimiz için bir iyilik olacaktır. Ve unutulmasın ki bu memlekete ve halkına hizmet için var olan herkes, aynı ülküyü, aynı duyguyu ve aynı kaderi paylaşan insanlarımızın ta kendisidir.


Onlara zarar vermek bize bir şey kazandırmayacaktır!


Diyeceğim;


Bu genç hekimimiz de içimizden birisiydi...


Bunun kıymetini bilemeyenlere ya da düşünemeyenlere,


Yazıklar olsun!


Genç yaşta kaybettiğimiz değerimize Allah'tan rahmet dilerken, doğmamış bebeğine karşı kendimizi mahçup hissetmenin ağırlığıyla olayı lânetliyorum!


Sevgi ve saygılarımla!


Image"HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR." HZ. MUHAMMED (A.S.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder