2 Eylül 2009 Çarşamba

Yoksa "Yüxexes"le Havalı mı Oluyoruz?














"Ülkesini, yüksek istiklalini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır." ATATÜRK


"Dream TV, yabancı ve Türkçe yayın yapan müzik kanalıdır.Süper Kanal'ın kapanması ile yayına başlamıştır... Lirix adlı programında ise video kliplerin Türkçe sözlerini yayınlamaktadır.
Ayrıca haftasonu, Müzik Hattı,Evdeki Ses,Punkart,Coke'n Music ve de yüxexes adlı birçok programları bulunmaktadır."

Evet, Kanal D Dream, "yüxexes" yani Türkçe okunuşu ile "yüksek ses" ifadesini bu şekilde yayınlıyor! Görüldüğü gibi, "ks" sesini "x" harfi kullanarak bizlere ifşa ediyor! Zira ne olduğu belirsiz, ama bizim için aşağılanmanın pekâlâsı olan bu ifadeyi, nasıl algılayarak, yorumlamak gerekir diye sormadan edemeyeceğim. Nasıl yani, "ks" sesini biz, bu vakte kadar "x" harfi ile mi ifade ediyorduk? Burasını gerçekten anlayamadım!.. Üstelik bu işin içinde olan görev ve sorumluluk bilinciyle çocuklarımıza büyük bir gururla güzel Türkçemizin 29 harften oluştuğunu anlatarak, öğrenmelerini sağlıyorum. Zira anayasamız da öyle diyor! Bunun dışında "x" harfinin Türkçe'ye ait (!) olduğunu bilmiyordum. Çok şükür, bu gibi birilerine hizmet için varlığını ortaya koyan kanallar sayesinde, "rezalet" seviyesindeki sözde programlar aracılığıyla öğrenmiş olduk! Vallahi tebrikler!.. Böylece her sesin karşılığı olan bu büyük Türk alfabesinin, nasıl saldırıya uğradığını bu şekilde görüyor ve utanç duyuyorum! Yazıklar olsun!..


Gelelim işin özüne; bu durumun bizce anlaşılır ve izah edilir, hiçbir açıklaması yoktur! Olayı, tamamiyle Türkçe'nin bozulmak istenmesi ve alfabemize "x, w, q" harflerini dahil etme çalışmalarının bir ayağı olarak görüyorum. Zira bu anlayışı halkımıza benimsetmek, kabullendirmek ve de zihin karmaşası yaratma gayretleri, basın yayın ve reklamlar aracılığıyla yapılmaktadır. Üstelik burada başarılı da oluyorlar! Kaldıki bu durumun tahribatı en fazla küçük çocuklarımız ve gençlerimiz üzerinde olmaktadır. Zira çocuklarımız gelişmeleri ayırt edecek donanıma sahip olmadıklarından, yabancı dilin esareti altında olduğunun bilincinde bile değiller! Artık aşina olarak gördüğümüz ve oradan şartlanarak kabullendiğimiz unsurlar arasında, kanal adları vs. gibi sözde özel isimlerde, bizim olmayan bu harfler koşulsuz kullanılarak, yaygın hale geldi, getirildi! Çare ise, derhal bu duruma müdahale edilerek, Türkçe'nin korunmasına yönelik çalışmalar başlatılıp ciddi anlamda tedbirlerin ivedilikle alınması yönünde olacaktır! Korkunç gelişmelereden de anladığım üzere, Türkçe'nin dışarıdan destekli saldırılar altında yozlaştırılmaya terkedilmesi gerçeğidir. Ulus olarak bu durumun farkına varılması ve duruma müdahil olunması, Prof. sn. Oktay Sinanoğlu hocamızın da sıklıkla dile getirmeye çalıştığı gibi, bu türden oluşumlara ilgi göstermemek gerekliliğidir. Hatta bu durumu aşağılayıp, adres sahiplerine tepkilerimizi dile getirmek gerekir!


Buradan Kanal D'ye soruyorum; "Dream" nedir? Bize bu isimle seslenerek neyi hedefliyorsunuz? Biz Türkçe konuşmuyor muyuz? Anladığımız ve anlattığımız dil Türkçe değil mi? O halde Türkçe isim kullanmaktan utanıyor musunuz? Yok eğer amacınız başka ise, bunun gerekçesini Türk kamuoyuna açıklama nezaketini bizden esirgemeyiniz lütfen! Yine bu kanalın sözde, Türk halkına verdiği hizmet (!), "yüxexes" de olduğu gibi, ne Türkçe, ne de İngilizce olmayan, saçma sapan bir ifadeyi layık görüyorsanız, biliniz ki biz bunların hiç birini hak etmiyoruz! Zira bizim köklü bir geçmişimiz, deneyimimiz ve dünyaya hükmetmiş soylu bir devlet geleneğimiz var! Bu yapılan ise ancak "müstemleke" sıfatı kazanmış insanlara reva görülür! Kanal yetkililerine buradan duyrulur!

Büyük Atatürk'ün ifade ettiği ve aslında bu yazdıklarımızı belki de kısaca özetleyen bir sözüne yer vererek, izninizle yazımı tamamlamak isterim:
"Türklük, benim en derin güven kaynağım, en engin övünç dayanağım oldu. Kendimi hiçbir zaman Osmanlılığın telkin ettiği başka ulusları öven ve Türklüğü aşağı gören eksiklik duygusuna kaptırmadım. "

Sevgi ve saygılarımla!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder