9 Eylül 2009 Çarşamba

"Gücüne Eşit Hayaller İçin Dua Etme. Hayallerine Eşit Güç İçin Dua Et."

















"Mutluluk, bizi zorlayan kadere karşı kazanılan zaferlerin en büyüğüdür." Albert Camus


9 Eylül 1922; Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atılmasına vesile olan Bağımsızlık Savaşının başarıyla sonuçlandığı gündür.

Büyük Taarruz'un başladığı günden 9 Eylül'e kadar, Anadolu toprakları düşman işgalinden kurtarılarak bağımsızlığa kavuşmanın üstün onurunu ve gururunu yaşamaya hak kazanmışızdır. Bu tablo inanılır gibi değildir! Dünyada bu bir ilktir. Türk milleti topyekûn bu devasa başarının haklı gururunu o gün olduğu gibi, bugün de yaşıyor ve yaşayacaktır! Bu vesileyle 9 Eylül İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıl dönümü tüm İzmirlilere kutlu olsun!


Bugün ülkemiz, emperyalizmin tehditi ile karşı karşıya kalarak bir kez daha emperyalist güçlerin tehlikeli saldırılarına maruz bırakılmak istenmektedir. Bu tehlikeye karşı her zaman olduğu üzere tüm ulus olarak daha bir kararlı ve azimli olmak zorundayız. Tıpkı 1919'da yedi düvele karşı koyduğumuz mücadele azmi gibi. O azim ki bizi, 9 Eylüllere taşıyarak bu mutlu günü yaşamamıza neden olmuştur!

Evet; 15 Mayıs 1919'da İzmir'in Yunanlılar tarafından işgal edildiği gün, "ilk kurşun"u atan ve şehit edilen Hasan Tahsin'le birlikte ulus olarak milli mücadelemizi başlatmış olduk. Yani Kurtuluş Savaşı'nı başlatan ve kurtulduğu gün, Türk ulusunun özgürlüğünü kazandığı gündür, 9 Eylül.


Bu bağlamda bize bugünleri sağlayan ve emperyalizmi dize getirerek bir enkazdan yepyeni modern Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve ne yazık ki daha dün bu uğurda şehit vermeye devam ettiğimiz yedi vatan evladımızla birlikte Kurtuluş Savaşı Şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnet duygularımızla beraber bir kez daha anmaktan kıvanç duyan Aziz Türk milletinin bu mutlu günü, KUTLU OLSUN!

Sevgi ve saygılarımla!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder