24 Eylül 2009 Perşembe

Çekin Ellerinizi Çocuklarımızın Üzerinden!













"Kötüler kendilerine tahammül edildikçe daha çok azarlar." TOLSTOY


Çekin ellerinizi çocuklarımızın üzerinden!.. Şoke edecek bir haberle eğitim ve öğretime başlamış bulunuyoruz! Zira Gazete Haber Türk'ün üst manşetten verdiği habere göre "Onlar gibi hisset dersi" gerekçesiyle Robert Koleji "etiketli" açılım yaptı. Öğrencilerin alınlarına, "Kürt", "Ermeni", "Yahudi" gibi etiketler yapıştırıldı.

İnanılmaz bir durum! O masum ve tertemiz çocuklarımızın aklında olmayan bir "ayrımcılığı" zorla akıllarına sokmak gayreti olarak algılıyorum bu emsalsiz olayı. Ne demek "onlar gibi hisset"? "Biz" ve "öteki" diye bir anlayışın içerisinde olmayan bu çocukların, akılları karıştırılarak bir şeylerin oluşturulmasına alt yapı mı hazırlanılıyor? Bu vakte kadar bırakınız çocuklarımızı, millet olarak biz böyle bir şeyin peşinde olmadığımız gibi, bu türden farklılıkların farkında dahi olmadık! O halde nereden çıkyor bu türden yaftalamalar? Yani Amerikalı hoca bu durumun nasıl farkına varmış? Yoksa okullarımızda böyle bir ayrımcılık vardı da, bizim mi haberimiz olmadı?


Vahim bir durum! Peki o zaman; asıl bu öğretmen hanım, bu türden uygulamayı kıyım ve vahşet yapan kendi yetkililerine hatırlatsın isterse! Mesela, Filistin'de, Irak'da ve Afganistan'da katledilen insanlar için ne hisettiklerini ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması için bir uyum çalışması yapsa diyorum! Harika olur! İşte kendi memleketlerindeki okullarında, çocukların alınlarına "Ben Filistinli bir çocuğum", "Ben Iraklı çocuğum", "Ben Afganistanlı çocuğum", "Ben Müslümanım" gibi belirlemelerle onların, çektikleri ızdırapları anlamalarını sağlasın! Ve karşılıklı ne hissettiklerini algılatsınlar. İşte o vakit bu vahşetin yapılmasına yine kendi halkları müsaade etmeyeceklerdir! Hatta bizzat ölmelerine vesile olan asker çocuklarına "DUR" deme imkanı yaratabileceklerdir... Haa, bir de hani "Amerikalıyız" söylemlerini bir kenara bırakarak, "ben zenciyim", "Ben Kızılderiliyim", "Ben Meksikalıyım", "Ben İspanyolum" falan gibi ayrıştırıcı söylemleri çocuklara söyleterek, birbirlerinin hislerini anlamaya çalışsınlar... İşte o vakit biz de deriz ki; "Onlar gibi hisset" dersi veriliyor!


Bu duruma ilaveten ayrıca çeşitli sorular sorarak körpe beyinleri "kin" ve "düşmanlığa" sevk edebilecek türden çalışmalara da yer verilmiş. "Komşunuz kim olmasın?" Bu nasıl bir soru? Bu nasıl bir yaklaşım? İnsanları etnik ve dinsel anlamda ayrıştırmaya sevk edecek alt yapıyı çocuklarımıza mı oluşturuyorlar?!

Amerika'da bizden çok etnik gruplar var: Zenciler, Meksikalılar, Kızılderililer, Hispanikler, çok kültürlü ve değişik etnik yapıya sahip Avrupalı ırklar ve diğerleri...

Bizi bir yere kadar sıkıştırırlar. Ondan sonra açlık ve yokluk pahasına Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi vatan topraklarının savunmasında canımızı ortaya koyarız! Biz Kurtuluş Savaşı'nı verirken topla tüfekle vermedik. İnançlı bir halkla verdik. Peki ya Amerika ne yapacak dersiniz? En ufak bir yoksullukta birbirlerini haklarlar. Nitekim şu sıralar petrol zenginleri ABD'den ayrılmak için sinyaller veriyorlar... En ufak bir kıvılcımda etnik farklılıklar birden ortaya çıkar! O vakit Allah muhafaza (!) birbirini boğazlar hale gelecekleri kesin! Zira ulus bilincine erişmemiş toplama, obez millet mi canını ortaya koyacak? Türk milletinin köklü soylu geçmişi ile kıyas götürür mü acaba? Biz, tarih sayfalarına çağ atlatırken Amerika diye bir şey ortada yoktu! Amerikalı hoca hanıma buradan duyurulur!


Kısaca, birilerinin hesap ettiği gibi ayrışmada değil, birliktelikte dünyada eşi benzeri görülmemiş bir hoşgörü kültürüne sahip olan ulusumuzun, binlerce yıldır göstermiş olduğu beraberliği bozmak gayretinde olanlara bir uyarımız olacaktır: Bu çalışmalar beyhude çırpınışlardır! İnanız ki, bu türden davranışlar geri tepmeye mahkumdur! Bu milletin mayasında hoşgörü, dayanışma ve sevecenlik vardır! İşte size iki tane örnek; Mardin ve Hatay illerimiz dil ve din farklılıklarının yoğun olduğu şehirlerdir. Buradaki uyum ve kardeşlik dünyaya örnek teşkil etmektedir. O halde sizler, aradığınız ayrışmaya cevap alamayacağınız kirli emellerinize çok güzel bir örnek olarak bu muhteşem güzelliği bir kenara not alınız! Ne yaparsanız yapın, bu ayrışmayı Allah'ın izniyle bu vatanda, bu millete yapamayacaksınız! Zira biz, Anadolu'nun harcıyla yoğrulmuş mayadan geliyoruz! Tüm dünyaya DUYURULUR!


Sevgi ve saygılarımla!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder