18 Kasım 2012 Pazar

Çiçek Çocuklardan, "Kalça Şov"culara











"'Uzun süre kalça salladı'
Şarkıcı Jennifer Lopez bu kez de maskülen bir takım elbiseyle sahnedeydi ama bu takım elbise dillere destan kalçalarını daha da ortaya çıkardı. Şarkının sonunda yelpazeli dansçıların kapattığı Lopez birden kırmızı mayosuyla kalınca, herkes şoka uğradı. Lopez, arkası dönük şekilde dakikalarca kalçalarını sergiledi. Lopez’in son anda bir aksilik olmazsa oryantal performansını bugün ve yarın gerçekleşecek konserlerine sakladığı ve bunun için yurt dışında dansçı Bianca Griffin’den oryantal kursu aldığı öğrenildi." 15 Kasım 2012, Vatan



60'lı yıllarda Amerika'da Vietnam Savaşı'na karşı çiçek çocukların muhalefeti sisteme aykırı davranışlarıyla bilinir. Zira bu oluşumla birlikte antimilitarist ve özgürlükçü akımların başladığı yılları da beraberinde getirmiştir.

Bu dönemde "dünyaca ünlü boks şampiyonu Muhammed Ali Clay, basın açıklaması yaparak Vietnam Savaşı'nı kınadığını ve askere gitmeyeceğini söylemesiyle ünvanı alınır ve 3 yıl süreyle ringlerden uzaklaştırılır..." Vikipedi


Diyeceğim; sanat, müzik evrensel değerlerin sahibi tüm insanlığın sesidir... Her ne kadar "hippiler"in özgürlük anlayışı çok farklı alanlarla tasvir edilse de politikleşmeyen bu akım, bir başkaldırının sembolü olarak da tarihe geçmiştir..

Amerika'daki mevcut düzene isyan eden bu ruhun, toplumsal duyarlılığa sahip olması, müziğini bu amaç doğrultusunda kullanması 68 kuşağının sembolleri  arasında zihinlerde yerini almaktadır. Bu vesileyle pek çok sanatçı dünyaca tanınmış ve hak ettiği ünvana bu sayede kavuşmuştur. Yani gerçek manada evrenselliğe.

Mesela, Tracy Chapman...

http://www.youtube.com/watch?v=SKd5wkuWos0&feature=BFa&list=PL1AFF3A673A30B3D9

Bugün aynı güçler, aynı senaryolarla savaş çığırtkanlığı yaparak Arap Yarımadası ve bölge coğrafyasını kan gölüne çevirmiş durumda... Sisteme karşı çıkarak toplumsal duyarlılığın sesi olmak adına insanlığı sallaması gerekenler, "kalça şov"larla dünyayı uyutmaya devam ediyorlar!


Tabii peşinden sürüklenenler de çığlık çığlığa...


Günlerdir basın yayın organları aracılığıyla ballandıra ballandıra anlattıkları ve gerçekten basını maşa yapan, güya  "evrensel sanatçı" Jenifer Lopez!

Sahi; İstanbul ne ile "sallanmış"tır?

Yuh yani!

Nereden nereye...


Sevgi ve saygılarımla!


Image"HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR." HZ. MUHAMMED (A.S.)

3 yorum:

  1. Mesela J.Lopez'in konserine giden zevat aynı şarkıcının sanırım 2010 yılında Güney Kıbrıs'lı Rumlardan gelen baskılarla KKTC'deki konserini iptal ettiğini unutmuşlar sanırım ya da zaten hiç bilmiyorlardı.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten dediğiniz gibiymiş, eski Hayat mecmuası ciltlerinden vs. okurdum, sadece şarkıcılar değil sinema oyuncuları da Vietnam savaşına karşı eylemlere katılırlarmış (Jane Fonda vs.)ama günümüzde artık Amerika'nın İngiltere'yi, Fransa'yı ve maalesef Türkiye'yi de kuyruğuna takarak YAMYAM gibi o ülke senin,bu ülke benim çok affedersiniz becermeye başlamasına gık çıkmamaya başladı:((Greenpeace, PETA gibi örgütler balinalar, foklar için çalıştıkları kadar şu CIA eliyle kotarılan sahte Arap baharlarına karşı eylem yapsalardı keşke:((ya korkuyorlar cia'dan, hani esrarengiz bir kazaya kurban gitmekten ya tamamen apolitik olmuşlar 'vur patlasın çal oynasın' ne olursa olsun bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyorlar..

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,

    Emperyalist düzenin değişen yöntemlerine karşı bizler de yöntemler geliştirmek ve acıkça tavır koymamız gereken yerlerde de tavrımızı koymak zorundayız. Milletimizi zehirlediler. Çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkmaz isek, sonumuz hüsrandır.

    Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah!

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil