21 Kasım 2012 Çarşamba

Ne Mutlu Çocuklara!..





















"Uluslararası Çocuk Günü fikri, 1925 yılında Cenevre’de yapılan Çocukların Refahı için Dünya Konferansı'ndan sonra doğmuştur."


2012...


Irak, Afganistan, Libya, Suriye, Filistin ve güç'lü olmayan pek çok ülkenin çocukları ne yazık ki "bomba"rdıman altında ya can veriyor, ya sakat kalıyor, ya ortada kalıyor, ya da belirli amaca hizmet eden odakların eline düşüyorlar.


"Dünya Çocuk Günü çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlar."

Uluslararası güçler, aslında ne yapacaklarını çok iyi bildikleri için olsa gerek ki...


Alınan kararların aksine;


Güm güm güm!


"Konferanstan sonra pek çok ülke, çocukların sorunlarına ilişkin olarak kamuoyunun dikkatini çekmek, çocuklara mutluluk getirmek ve çocuk konusunda teşvik etmek üzere bir günü Çocuk günü olarak belirlemiştir."


Valla tam bir komedi sahneleniyor...


Yaşasın çocuklar!..


Her şey sizler için!


Hadi bakalım; cümleten "Dünya Çocuk Hakları Günü" çocuklarımıza havai fişekler yerine, canlı-kanlı bombalar eşliğinde kutlu ve mutlu olsun...


Sevgi ve saygılarımla!


Image"HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR." HZ. MUHAMMED (A.S.)

3 yorum:

  1. Şu dünyada çocuk ve hayvan olmak kadar zor şey yok:(çocukları hayvanlarla bir kefeye mi koyuyorsun diye ayıplayacak olanlara, ikisi de savunmasız canlıdır benim gözümde, ikisi de candır. Ve ikisi de masumdur, günahsızdır. Bombardmanda ölen çocuklar yine talihli dersem bu sefer aman ne acımasız taş yürekli diyen olacak bu dünyada her gün- her saniye,binlerce çocuk porno sektörü için kaçırılıyor,fuhuş sektörü için kaçırılıyor, 9, 10,11 yaşında çocuklar Hindistan gibi yoksul ülkelerde o.....luk yapıyorlar:(o yüzden dedim ölenler daha talihli...hiç olmazsa bir kere ölüyor kurtuluyor bu acımasız dünyadan...onlar her gün sübyancıların elinde her gün tekrar tekrar tekrar ölüyorlar..

    Namussuz büyükler isteseler tüm bu sorunları çözerler ama silah,savaş,koltuk kavgası,güç kavgasından sıra gelmiyor..anca nutuk atarlar...

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar Tülay Öğretmenim,

    Cenab-ı Hakk, çocuklardan da soracak. Çocuklara karşı yapılan her türlü haksızlığın hesabını vermekse çok güç olacaktır.

    Dünya milletleri iyice bir tuhaf olmuşlar. Her egemen ve kuvvetli ülke sadece kendini düşünüyor, kendi ülkelerinin dışındaki insanların (buna çocuklar da dahildir.)başlarına ne iş gelirse gelsin hiç umurlarında değil.

    Çocukların hakları ne zaman kendilerine teslim edilmiş ki, şimdi teslim edilsin. Ama bu haksızlık böyle gitmemeli ve bunun önüne geçilmeli.

    Bloğunuz nezdinde tüm çocuklarımızın sağlıklı, sıhhatli ve çocuk dünyalarında hiçbir haksızlığa uğratılmadan çocuk gibi yaşayacakları bir yaşama ortamı diliyorum.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar Tülay Öğretmenim,

    24 Kasım Öğretmenler Günü'nüzü kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil