11 Ocak 2014 Cumartesi

Hoş Bir Sürpriz...





Haftayı eğlenceli kapattık...

Eğitimci olarak öğrencilerime ve velilerime ısrarla okumanın önemi üzerinde durarak bu konuda bilinçlendirmeye gayret ederim. Ki, bu anlamda teşvik edici bir dizi önlemleri uygulamayı da ihmal etmemeye özenle dikkat ediyorum.

Hâl böyleyken.. Blog izleyicisi olduğum ve izleyicim olan, kendilerini bu vesileyle ismen tanıdığım bir takipçimin sayfasına, en çok yorum yapanlar arasında, ilk üçe girmişim.. Bu nedenle blog yazarı tarafından kitapla ödüllendirildiğimi öğrendim.. Ne kadar güzel... Okurken, yazarken ve de yorum yaparken "ödüllenmek"...

Her neyse... Blog yazarı Mehmet Bey'in "ödül" olarak tarafıma postaladığı -kitap- hediye sınıfıma ulaştı.. Çocuklarımla konuşuyorum...

Çocuklar kitap okumanın önemini biliyoruz değil mi?

- Eveeet...

- Kitap okumanız karşılığında ödül aldığınız oluyor değil mi?

- Eveeet...

:))

- Ne kadar güzel...

- Bakın şimdi.. Aynı şekilde ben de sizin gibi ödüllendirildim...

"Bu kitap, çok okuduğum ve okuduğum yazılar üzerinde yorum yaptığım için bana gönderildi... Hani geçen dersimizde ne konuşmuştuk.. İnternet, oyun oynamadan ziyade bize dünyada olup biten olayları bilgilendiren,  gazeteleri ve çeşitli makaleleri okuma imkanı da sunar... Ben de bu imkanı kullanan okuyucu yazar olarak, bu şekilde sürpriz bir ödüllendirmeyle sizlerin önünde buluştum..."

Sevgili miniciklerimin ağızları kulaklarına varan bir neşeyle, tatlı tatlı beni dinlemeye çoktan koyuldular bile... Eminim ki, bu an'ı hiç unutmayacaklar ve kitap okumanın derin keyfini ileride yaşamak üzere bilinçlerine  kazıdılar..

Posta zarfı üzerinde bulunan telefon numarasına, Mehmet Bey'e, anında ulaşarak hep birlikte nezaketlerinden dolayı kendilerine teşekkürümü ilettiğime tanık olan sevgili öğrencilerim, bu anlamlı olayı hiç şüphe yok ki ailelerine de taşıyarak, okumanın ayrıcalığını yaşayacaklardır...

Bu hoş sürprize neden olan Avukat Sayın  Mehmet Bilgehan MERKİ'ye, öğrencilerime dolayısıyla eğitime "konu" geçen  bu davranışlarından dolayı ayrıca teşekkür ederiz..

Mehmet Bey'in bana gönderdiği ve seçmiş olduğu kitabın konusuna şöyle bir baktım...



"Ölmek, varolmuş olmak ve artık olmamaktır"diyen José SARAMAGO'nun "Çatıdaki Pencer" kitabı..

En kısa zamanda bu kitabı bitirmeyi plânlıyorum...

Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

1 yorum:

  1. Sevgili Tülay Öğretmenim,

    Benimde uzuun yıllardan beri aklımdadır; bize her zaman 'oku, oku, oku' derdiniz... Okuma alışkanlığım kesinlikle sizin sayenizde gelişti. Size minnettarım. Ne güzeldir ki yeni öğrencileriniz de aynı şekilde yetişiyor.

    Güzel başarılarınızın devamını diliyorum.

    Saygı ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil