27 Ağustos 2008 Çarşamba

Bir Varmış, Bir Yokmuş...



Bir varmış bir yokmuş bir ülkenin bir kralı ve bir de kraliçesi varmış!..Birden çocukluğumuza döndük değil mi? Evet, 21. yüzyılın içerisindeyiz, ama ne yazık ki, hala krallıkla idare edilen ve bizlere de demokrasiyi anlatan, herkese de demokrasi, insan hakları hakkında nutuklar atan, modern, çağdaş ülke olarak beyinlerimize kazınan Avrupa var. Kafa karışıklığı yaşatan bu karmaşayı anlamaya ve anlatmaya çalışacağım.

********



İngiltere, Hollanda, Norveç, Danimarka, Belçika, İspanya gibi ülkeler krallıkla yönetiliyorlar! Tabii, bunu kılıflamak içinde "sembolik" sıfatıyla bir şeylerin üzerini örtmeye çalışıyorlar. Bunun adı krallık mı? Evet krallık! Pekii, sembolik de olsa babadan çocuğa geçen bir ünvan ve yaşama tarzı var mı? Evet var! Ülke halkı kral ve kraliçeye karşı sonsuz biat içerisindeler mi? Evet içerisindeler! Saraylar da yaşıyorlar mı? Evet yaşıyorlar! İmza yetkileri var mı? Evet var! Toplum da ayrıcalıklı mı? Evet ayrıcalıklı! Soyluluk ünvanları var mı? Evet var! Eee! Geride ne kaldı? Sembolik değer mi! İşte anladığım ve anladığımız, affedersiniz! bir o kadar da anlayamadığımız üzere, Avrupa gerçekten çok demokratik! Günümüz şartlarına uygun bir kılıfla krallığı yaşıyor ve yaşatıyorlar. Hatta sınıf farkını net olarak ortaya koyuyorlar. Kimse ne oluyor? Neden böyle? Diye bir sorgulamaya geçebiliyor mu? HAYIR! O halde, yorumu sizlere bırakmak istiyorum. Yani "monarşik" düzenin devam ettiğini hatırlatarak.
*
********
*
Gelelim, din ve devlet işlerini, birbirinden ayırmak konusuna. Harika bir düşünce! Ama bakınız, Avrupa ve Amerika siyasetinin belirlendiği yer Papa'dan ve Vatikan'dan geçiyor; neredeyse birlikte hareket ediyorlar! Haa, bir de şu meşhur ve sözde "ermeni soykırım" yasa tasarısını görüşen Amerikan siyasi görüşmelerinin yapıldığı mekanda, elinde asası, boynunda haçı, üzerinde kara cübbesi ile din adamı siyasetin arasında boy göstererek, televizyonlarda görüntülendi. Görüntü tüyler ürperticiydi. Ne zamandan beri din, hukukun üstünlüğünü gölgeledi ve siyasi kararın içinde oldu? Yapılan dinin siyasetteki varlığıyla, kamu oyuna psikolojik bir baskı niteliğindeydi.
*
*****
*
Demek ki, ülkemizde var olan demokrasi ve hukukun üstünlüğü gerçek bir halkın idaresi anlamında yasalarla çizilerek, kendini kanıtlamıştır. Tabii ki, eksiklerimiz, sıkıntılarımız var; ama demokrasinin hamisi olarak kendilerini gösteren, medeni olduklarını iddia eden ( ki bunu teknolojik anlamda sayıyorum, öteki türlü kanla ve gözyaşı ile beslenen zihniyet oldukları kanıtlanmıştır) Batı'yı gerçek anlamda incelediğimiz de kendimizle ve Atatürk Cumhuriyeti ile GURUR duyuyorum!...
*
*******
*
Geçtiğimiz hafta, ülkemize İngiltere Kraliçesi geldi. Çok güzel bizler, atalarımızdan ve geleneğimizden öğrendiğimiz Türk misafirperverliğini sonuna kadar uygulayarak, devletimizin onuruna yakışır ağırlamayı elbette yaparız. Herşey buraya kadar normal. Ancak, Kraliçe'nin Bursa'ya gelip, Yeşil Cami'de Kur'an dinlemesi o kadar samimi ve inandırıcı değildi! Yani ikiyüzlülük diyebilirsiniz. Niçin mi? Bakınız, geçtiğimiz temmuzda olsa gerek, İngiltere hükümetinince, 1989 yılında, büyük infial uyandıran, tüm islam alemine hakaret sayılan ve değerlerimize saygısızca saldırıda bulunan, bunu kitaplaştırarak dünyaya kışkırtıcı bir şekilde teşhir eden Salman RÜŞTİ'yi, tekrar gündeme getirerek nişan ödülü verildi. ( Yıllar sonra bu sıkıntılı olayın tekrar gündeme getirilmesi hayret verci değil midir? Saygısızlık, kişilerin inanç ve vicdanlarına saldırıyı desteklemek hatta teşvik anlamında değil midir?) Kraliçe de bunu "topluma yapılmış hizmet" olarak beyan etti.
*
******
*
Bu beyanet şahsımı bir insan olarak incitti ve müslüman kimliğimle de, derin üzüntü içerisine sevk etmiştir. Bu beyanattan hareketle, sorarım ki 1,5 milyar müslüman insan, toplum değil mi? (Müslüman Toplumuna burada, hangi hizmet var?) Ayrıca İngiltere insan haklarına saygılı, kişinin inanç ve değerlerine önem veren, tüm özgürlükleri teminat altına almayı bir görev sayan, kendi tabirleriyle hukuk ve anlayışlarını "demokrasinin beşiği" olarak, tüm dünyaya kabul ettirmeyi ilke saydıklarını gözönüne alırsak, bu ödül ve beyanatı hangi konuma oturtmak gerekiyor? Kraliçe o gün verdiği beyanatla hükümetinin verdiği "nişan ödülünü" çok yerinde görerek sözleriyle de ONAY vermiştir. Bu düşünceyle müslümanları aşağılayıp, değerlerini hiçe sayarak, nereye varılmak istendiği ortada. Hal böyleyken, şimdi Bursa'da camii gezip, Kur'an dinlemesini nasıl değerlendirmemiz gerekiyor? Yani bir yandan döv! öte yandan pansuman yap! İşte bu zihniyetin, yarattığı kafa karışıklığı, bizlerin bir kez daha, düşündüklerimizin, ne yazık ki haklılığını ortaya koymuştur.
*
*********
*
Kendilerini bir imparator gibi takdim etmeye ve ettirmeye özen gösterenler, geçmişte ki, kraliyet hükümranlıklarını "çaktırmadan" devam ettirmenin özlem ve hırsıyla bir o kadar da acımasız emperyal yayılımlarıyla sömürge özlemlerini hortlatmayı büyük hedef olarak görmenin arzusuyla, planlarını sürdürüyorlar.
*
********
*
Kraliçe Hanım, İngiltere halkının kraliçesi! Bizim değil! Türkiye'ye geliş nedeni de, biz Türkleri ve müslümanları sevdiği içn değil! Hayrımıza olmadığı da kesin! Ezelden beri büyük Kürdistan hayalleri değil mi? ( Tarihimiz ingiliz oyunları ve ihanetleriyle yazılmıştır.) Perde arkası çıkar ve isteklerini ise zaman içerisinde göreceğiz! Sevgi ve saygılarımla!

1 yorum:

  1. hüseyin öztaş [Tüm Yorumlarını Göster] 31.05.2008 - 18:48


    kalemine kuvvet Tülay hanım.


    can can [Tüm Yorumlarını Göster] 31.05.2008 - 10:14


    Yazınızı çok beğendim,başarılar


    Baris Seven [Tüm Yorumlarını Göster] 30.05.2008 - 06:47


    Tülay Hanım, Bu demektir ki batıyı iyi tanımıyorsunuz. Trafikte adam soldan gidiyormuş, polise şikayet etmiş yaw herkes ters gidiyor diye. Bizdeki kafa ve kavram ve de gerçek karışıklığını başkaları bizde değil, biz kendi kendimizde yaratmışızdır. Bu da madalyonun tersi, bir de böyle analiz etmek lazım neyin doğru neyin yanlış olduğunu kararlaştırmadan önce! Düz mantık her zaman işe yaramıyor, mantıklı demek doğrudur demek değil... Daha fazla karışıklığa sebep olmadım inşallah. BS


    mıro er [Tüm Yorumlarını Göster] 29.05.2008 - 22:39


    yazınızı çok beğendim başarılarınızın devamını dilerim ablam.


    uğur yazıcı [Tüm Yorumlarını Göster] 29.05.2008 - 21:26


    hakikaten çok beğendim yazılarınızı devamını bekliyoruz hocam


    yağız furkan yılmaz [Tüm Yorumlarını Göster] 29.05.2008 - 19:09


    Çok güzel olmuş!!! ben yağız furkan yılmaz 1-b


    ümiddin can [Tüm Yorumlarını Göster] 29.05.2008 - 14:58


    Duyarlı insanların çoğunlukta olduğu topluma olan özlemimizin bir an önce giderilmesi dileği ile önemsediğin konunun önemini biliyor ve sizi kutluyorum..


    Misafir 29.05.2008 - 14:19


    Yazılarınızla düşünce ve duygularımıza tercüman oldunuz .Yazılarınızın devamını bekliyorum.Tebrikler.


    Misafir 29.05.2008 - 13:42


    Sizin gibi eğitmenlerle gurur duyorum.Geleceğimizi yönlendirecek çocuklarımızı doğru dürüst yetiştirmek onları özünden koparmadan geleceğe hazırlamak ve beraberinde biz yetişkin velilere de verdiğiniz tüm destek ve çabalarınız dan dolayı sizi kutluyorum.Başarılarınızın devamını dilerken daima yanınıza olacağımızıda bilmenizi isterim.Saygılarımla.


    HALİL İBRAHİM KÂHYA [Tüm Yorumlarını Göster] 29.05.2008 - 13:07


    Yazılarnızı beğeniyle okuyor ve önemli konulara değindiğniz için sizi kutluyorum.Ülkemiz için karanlık emeller besleyenler elbette olacaktır.Ancak bizim ülkemiz tek yürek olup her zaman güçlü olduğu müddetçe "o karanlık emeller" besleyenler başarısız olacaklardır.Önemli olan bizim ülkemizin maddî ve manevî değerlerine sahip çıkmnamızdır.Başarılarnızın devamını diliyorum.


    mehmet yazıcı [Tüm Yorumlarını Göster] 29.05.2008 - 11:36


    tebrikler başarılarınızın devamını dilerim


    baran dayan [Tüm Yorumlarını Göster] 29.05.2008 - 10:29


    Ülke ve millet olarak her zaman uyanık olmak durumundayız. Bu konuda ki aydınlatıcı düşüncelerin umarım uyamakta olanlara IŞIK olacaktır.


    cihan sert [Tüm Yorumlarını Göster] 29.05.2008 - 01:24


    Maalesef haklısın arkadaşım; Türk'ün Türk'ten başka dostu yok. Uluslararası ilişkilerimizde aklımızdan çıkarmamamız gereken bir gerçek bu ne yazık ki. Artık biraz paranoyak olmamız ve olaylara hep iyi yönden bakmamamız gerektiğini düşünüyorum. Herşey masumane görünse de arkasında yatan art niyetleri senin gibi iyi süzebilen kişilerin anlatması ve yazması toplumun uyanması açısından çok önemli. Yüreğine sağlık diyorum. Darısı bizi yönetenlerin başına (yada yüreğine)...


    cüneyt kuaför [Tüm Yorumlarını Göster] 29.05.2008 - 00:37


    yazınızın ve başarınızın devamını dilerim


    KAÇAN KAÇAN [Tüm Yorumlarını Göster] 28.05.2008 - 11:57


    Güzel çalışmalarının devamını diliyorum.BAŞARILAR.


    semra kasapoğlu [Tüm Yorumlarını Göster] 28.05.2008 - 01:43


    Kraliçeyi ve batının riyakarlığını çok güzel anlat mışsın.Umarım herkesbu ziyaretten ders alır.başarılar.


    ergil coşkunkanlıgil [Tüm Yorumlarını Göster] 28.05.2008 - 01:38


    Muhteşem bir yazı kalemine sağlık . tebrikler.


    aynur gürbüz [Tüm Yorumlarını Göster] 27.05.2008 - 22:54


    Gene çok güzel yazmışsın sayın Tülay arkadaşım. kalemine sağlık.


    gultekin goksel [Tüm Yorumlarını Göster] 27.05.2008 - 22:08


    tebrikler yine...


    Serkan Alpaslan [Tüm Yorumlarını Göster] 27.05.2008 - 21:59


    Tülay Hanım yazınız için teşekkür ederim. İnsanlarımızı Avrupa'nın ikiyüzlülüğü hakkında aydınlatmmışsınız. İnsallah siz ve sizin gibi düşünenler bu toplumu derin uykusundan uyandıracaktır. Yazılarınızın devamını dilerim.


    gülay kısaoglu [Tüm Yorumlarını Göster] 27.05.2008 - 21:04


    Sapla samanın birbirine karıştığı bir ortamda yorumunuz çok aydınlatıcı.Tebrik ediyorum.Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.Ne mutlu TÜRKÜM diyene...


    xdemetx zeybek [Tüm Yorumlarını Göster] 27.05.2008 - 18:34


    tülay hanım yazınızı okudum hem begendim hem bilinçlendim öncelikle kraliçenin türkiyeye gelmesi türkiyenin reklamı açısından cok iyi oldugunu düsnmüstüm galiba biraz gecmisi unuttum bana gecmişimi hatırlattıgınız için tesekkür ediyorum ama hala bursaya neden gel digini gercekten merak ediyorum türkün türkten baska dostu yoktur atasözünü hatırlattı bana basarılarınızın dewamını dilerim sevgilerle.


    ömer öztürk [Tüm Yorumlarını Göster] 27.05.2008 - 17:42


    Tebrikler Tülay. Evet batının iki yüzlülüğünu çok güzel bir örneğı ele aldınve güzel anlattın.ellerine sağlık .


    burak ozer [Tüm Yorumlarını Göster] 27.05.2008 - 17:38


    gerçekten görüşlerinize katılıyorum sonuna kadar haklısınız görüşleriniz gerçekten çok güzel bu şeklide bir yazı yazdığınız için size teşekkurlerimi sunuyorum .


    fuat tokdemir [Tüm Yorumlarını Göster] 27.05.2008 - 17:16


    Tülay Hanım gündeme dair etkileyici bir yazı.Tebrikler ...Başarılarınızın devamını diliyorum...


    nural tekman [Tüm Yorumlarını Göster] 27.05.2008 - 15:07


    kralıce hazretlerınin teşrıfleri ile ne yı birkez daha kanıtladı....emperyaliz ülkelere bağımlılğımızı.Cumhurbaşkanı smokini giyip,papyonu taktııııııı .Kur anı kerimi dinlerken[!]bile diğerlerinden yüksekte oturduuu . teşekkürler kralice hazretleriiii


    bayram yıldız [Tüm Yorumlarını Göster] 27.05.2008 - 12:23


    YAZINIZ TÜRK GENÇLİĞİNİ UYARICI MAHİYETTE TEBRİKLER....


    sinem çiçek [Tüm Yorumlarını Göster] 27.05.2008 - 11:34


    Çok başarılı buldum ve tamamen katılıyorum.TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR.Türkiye ile ilgili emelleri her zaman devam etmektedir sadece şekil değiştirmiştir.TÜRK HALKI ARTIK UYAN!


    Misafir 27.05.2008 - 01:11


    Bu gençlik uyansın artık .Türküye Cumhuriyet ulusu olarak hepimiz elele vererek avrupa birliliğine protesto yapalım.Haydi türkiyem,büyük önder ATARÜRK ÜN bize emanetettiği bu vatanın bekçileri bizleriz.


    basak çelik [Tüm Yorumlarını Göster] 27.05.2008 - 00:51


    Cok doğru konulara değinmişsiniz.. Şuan da bizim için cok hasas olan konular üzerinde dans ediyorlar.. Çıkar gözetiyorlar ve bizde bunlara göz yumuyoruz..Ama ne yalan söyleyeyim Kraliçenin Türkiye'ye gelir gelmez ATAM ızı ziyaret etmesi ve özel deftere yazdığı "modern tarihin en büyük şahsiyetlerinden biri olan Mustafa Kemal Atatürk'e saygılarımı sunmak, benim için büyük bir onurdur." tümcesi beni çok mutlu etti..Kendi içimizden olup bunu söylemeyenlere inat..


    murat devrim çelik [Tüm Yorumlarını Göster] 27.05.2008 - 00:31


    Buram buram pis kokular geliyor zaten burnuma.."Vardır bir çapanoğlu bunun altında" düşüncesine o kadar alıştık ki..Gururumuz ayaklar altında..Bu duruma düşürünler utansın..Teşekkürler Tülay Hanım..kaleminize,yüreğinize..


    aynur keles [Tüm Yorumlarını Göster] 26.05.2008 - 22:38


    Oynanan oyunlar ve perde arkalarını aralamaya devam ...Bu gençlik uyanacak ...Oyuna gelmeyecek...


    vedat saç [Tüm Yorumlarını Göster] 26.05.2008 - 21:40


    TÜLAY HANIM YAZILARINIZI OKUDUM ÇOK BEGENDİM BU YAZILARIN DEVAMINI SİZDEN BEKLIYORUZ


    caglar devrim [Tüm Yorumlarını Göster] 26.05.2008 - 21:08


    Kendi sözde özünü 'meşru', başkasınınkini 'yok' sayan bir eğitimcinin kaleminden oy toplamaya yönelik hamasi nutuklar; bravo! Çok çalışmanız gerekir çook...


    NERGIS KARAYAĞIZ [Tüm Yorumlarını Göster] 26.05.2008 - 20:57


    SAYIN TÜLAY HANIM YAZILARINIZI OKUDUM VE ÇOK BEĞENDİM.BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM.


    fatoş altınkaynak [Tüm Yorumlarını Göster] 26.05.2008 - 20:57


    evt binlerce kere evet öyle haklısınızki kraliçe geldi gitti bizede arkasından bu neydi şimdi diye düşünmek kaldı.O bize şirin gözükmeye çalıştı bizde bütün örf ve adabımızla misafirperverliğimizi gösterdik.Şimdi bekleyip görcez bu ziyaret niye yapılmış acaba diye ?????Öyle ya koskoca kraliçe sırf Türkiye aşkıyla kalkıp buralara kadar gelmemiştir !...........


    ilknur uğurlu [Tüm Yorumlarını Göster] 26.05.2008 - 18:59


    Tülaycığım eline sağlık,tebrikler.


    tülay muti [Tüm Yorumlarını Göster] 26.05.2008 - 14:49


    tülay hanım gene dötürmüşsünüz...ağzınıza sağlık...devamını bekliyoruz..tebrikler..


    nuray akdoğanbulut [Tüm Yorumlarını Göster] 26.05.2008 - 14:11


    Düşüncelerine katılıyorum. Kraliçe bize boşa gelmedi. Sevgiler


    ruhi kısaoglu [Tüm Yorumlarını Göster] 26.05.2008 - 12:03


    Aynaya bakılınca görüntü anlattığın ancak görüntüyü yaratan aynayı kimin tuttuğu da çok önemli.Sevgilerimle.


    ayşe oranlı [Tüm Yorumlarını Göster] 06.06.2008 - 09:12


    yazılarınız gerçekten çok büyük anlam taşıyor başarılarınızın devamını dilerim


    Gülsün sevgen [Tüm Yorumlarını Göster] 01.06.2008 - 20:24


    Bizim Osmanlı tarihimizi her zaman bir utanç kaynağı olarak yansıtmış olan Avrupa,sembolik adı altında gizlendiği krallıkla hala yönetilmekte.Osmanlı bizim için bir utanç kaynağı değil ,Türk Cumhuriyetinin temellerinin atılmasına kadar geçmiş olan zengin bir tarihtir.Krallık Avrupa nın hala demokratikleşemediğinin bir göstergesidir. Sizde bu konuyu çok güzel bir dille anlatmışsınız.Çok tebrik ederim.Yazılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil