27 Ağustos 2008 Çarşamba

Batı'nın İslam Korkusu (!)













Dün bir televizyon kanalında emekli büyükelçi sn. Şükrü ELEKDAĞ'ı dinledim. Bir açıklamaları esnasında; Batı'nın, özellikle 11 Eylül'den sonra takip eden olaylarla birlikte, radikal İslam'dan çok korktukları ve bunun için de Türkiye'ye "Ilımlı İslam" modelini uygun gördükleri anlamında sözleri oldu. Belki bu açıklamaları çeşitli ağızlardan defalarca dinlemişizdir.


Bir defa İslamın radikali olur mu? Şayet var ise bunu kim yarattı? Herhalde İslam dini yeryüzüne gönderildiğinde, iki parça halinde değildi. Yani "Radikal İslam" ve "Ilımlı İslam" diye. İnanılmaz üzüntü ve hicap duyuyorum. Ne zamandan beri İslam dini parça, parça edilerek kutuplaştırıldı? İslamın ne radikali, ne de ılımlısı vardır, bunları yakıştıranlar Batı'nın ta kendisidir.

Gelelim "radikal" sıfatına. Afganistan'da, Rusya'ya karşı bir akım geliştirip, oralara yerleşebilmek için kendilerine bir kuvvet yaratmak ve bu doğrultuda eleman yetiştirmek, bugün de bu kişileri terörist ilan etmek kimin icadı? Yine Rusya'nın dağılmasıyla birlikte tüm dünyaya yeni bir korku ve düşman yaratmak, hatta bugünlere zemin hazırlamak için "Yeşil Kuşak" adı altında müslümanları terörist göstermeleri, kimin düzenbazlığı? İngiltere Başbakan'ı Margaret TEACHER 1990'lı yıllarda İskoçya'da düzenlenen NATO toplantısında "Düşmanı olmayan ideoloji yaşayamaz.Sovyetlerin yerine bir düşman bulmamız lazım, işte o düşman İslam olacaktır." demiştir. İşte ondan sonrasını hep birlikte yaşıyoruz.

Yine Batı çok iyi biliyor ki, Arap yarımadası ve o coğrafya üzerinde ki tüm yeraltı ve yerüstü zenginliklerini kendileri, bir şekilde ele geçiriyor ya da Irak'da olduğu gibi zorla gasp ediyor. İşte bunun karşısında, o bölgenin insanları direniyorlar. Bu direncin adı "terör" oluyor. Böyle kafa karmaşası ile tüm dünyaya, kendilerinin hazırlamış oldukları senaryoyla korku salarak, oyunlarını oynamaya devam ediyorlar. Yani insan vatanına yurduna saldırı veya işgal olduğunda eli kolu bağlı, gelenlere buyrun mu demesi gerekiyor? Vatanlarını savunmayacaklar mı? Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Destanımızın kahramanları terörist mi olmuş oluyorlar? Bu kabul edilecek bir açıklama ve gerekçe olamaz! Kimse yaşama hakkını ve özgürlüğünü bir başkasına ya da güce teslim edemez.


Tekrar konuya dönecek olursak, İslam'ın radikali gibi saçma sapan ve bir o kadar da müslümanları aşağılayan bir tabir olamaz. Hıristiyanlığı biz katagorize edebilir miyiz? Hatta Papa'nın bu açıklamaları çıkıp şiddetle red etmesi gerekirdi. Ama Papa ayağının tozuyla gelir gelmez, Hz. Muhammed'e olmadık iftiralarla, bir din adamına yakışmayacak düşünceler içerisinde, bizlerin onurunu kırmaya devam etmiştir.


Hal böyleyken, yok radikal İslam, yok ılımlı İslam diye sıfatlarla bizlere, yön ve şekil vermeye kalkmasınlar. Bu sözler insanları birbirine düşürmekten başka bir şey değildir. Bir konuya daha dikkat çekmek isterim. Yıllardır müslüman insanlar patır patır ölürken, bombalar patlarken, yaşam alanları tarumar edilirken, bunlara hiç kimse kulak vermezken, Batı'da ufacık bir olay olsa tüm dikkatler oralara çekilip, insanlara korku ve dehşet salma politikası izleniyor. Tabii ki, dünyanın hiç bir yerinde şiddet ve can kaybı olmasın. Ama anlayamadığım yanı başımızda hergün oluk oluk kan akıyor, kimse ne oluyor diye sorgulamak istemiyor. İnsanlar camiilerde ibadet ederken toplu halde katlediliyorlar, kimsenin umurunda değil! Nerede insan hakları? Nerede Birleşmiş Milletler Cemiyeti? Nerede Avrupa Parlementosu? Nerede bayan Miterand ve diğerleri?


Amerika Başkanı George W. Bush güvenlik ve "terörle savaş" bahanesiyle ilk savaşı Afganistan'da başlattı. Burada "ya bizimlesiniz, ya teröristlerle!" diyerek tüm dünya ülkelerini kendilerinden yana olmaya zorlamıştır. Akabinde haçlı seferini başlattığını da ilan etmiştir. Taliban tarafından yasaklanan afyon ekimine ABD tarafından tekrar izin verildiğini Afganistan'da NATO yöneticiliği yapan Hikmet ÇETİN resmen açıklamıştır. ABD'nin yılda 70 milyar dolar kazandığının altını çizen bölge uzmanı gazeteci Hüsnü MAHALLİ ise "niyetlerin ne olduğu ortadadır" sözleriyle bizlerin ne anlamamız gerekliliğini düşündürmeye sevk etmiştir.

Tüm bunlar ortadayken bizler, üzerimizde oynanan oyunları iyice anlayarak, ne kutsal dinimizi ne de ayrılmaz bütünlüğümüzü gölgeleyen ve Batı'nın dışarıdan üreterek birbirimize karşı düşmanlığı hazırlayan unsurları elimizin tersiyle geri çevirerek geleceğimize, barışımıza, kardeşliğimize özgürlüğümüze ipotek konulacak her türlü senaryolardan uzak kalmamızın ŞART olduğunu bir kez daha hatırlatarak, bu millet bizim! Bu vatan bizim! Bu din de bizim! Karışmak, karıştırmak kimsenin haddine değildir! Sevgi ve saygılarımla!

1 yorum:

  1. ERTAN OZAN [Tüm Yorumlarını Göster] 22.06.2008 - 23:20


    ÇOK GÜZEL ANLATMIŞSINIZ.ÇOK DOĞRU.ÇOK ÇOK DOĞRU.AYNEN KATILIYORUM.HERKES OKUYUP DERS ÇIKARMALI.ONA GÖRE HAREKET EDİP BİŞEYLER YAPMALI.TŞK EDERİM.


    gokce haner [Tüm Yorumlarını Göster] 22.06.2008 - 22:35


    Merhaba, Batı, uzun süredir kendini yarattığı "öteki"ler üzerinde tanımlamakta. SSCBden sonra güçlü bir öteki arayışına girip İslam'ı öteki'leştirdi. Ötekileştirirken bunu kendisi için kullanma çabası da sözkonusu tabii ki ve radikal islamı karşısına alıp ılımlı islamı kendi cephesinde müdahale aracı olarak kullanmayı planlıyor diye düşünyorum. selamlar


    Ali Ekici [Tüm Yorumlarını Göster] 22.06.2008 - 00:28


    Tebrikler gerçekten çok güzel yazmışsınız. Sizin yazılarınızı daha yeni okumaya başladım ancak bundan sonra müdaviminiz olacağımı düşünüyorum...


    deniz deniz [Tüm Yorumlarını Göster] 21.06.2008 - 23:33


    epeydir çok yoğun olduğumdan yazılarını okuyup yorum yazamadım. Az önce hepsini okudum ,kendi kendime " çok şey kaçırmışım" dedim.Her biri insanı düşünmeye sevk ediyor. Başarılı yazılarının devamını diliyorum.


    KAÇAN KAÇAN [Tüm Yorumlarını Göster] 20.06.2008 - 15:29


    HER ZAMANKİ GİBİ MÜKEMMEL.TEBRİKLER.


    dilek doğru [Tüm Yorumlarını Göster] 20.06.2008 - 02:00


    merhaba tülay hanım yazılarınızı zevkle takip ediyorum yine harikalar yaratmışsınız ellerinize sağlık sizi tebrik ediyorum aynı fikirleri paylaşıyorum başarılarınızın devamını diliyorum ellerinize sağlık okuyucunuz bol olsun saygılarımla....


    bihter ser [Tüm Yorumlarını Göster] 19.06.2008 - 12:14


    sizin yazılarınızı kaçırmıyorum.başarılarınızın devamını dilerim


    hüseyin öztaş [Tüm Yorumlarını Göster] 19.06.2008 - 12:08


    Onanan oyunları boşa çıkarabilmek için EĞİTİM ŞART!


    SEVİLAY ÇALIŞKAN [Tüm Yorumlarını Göster] 19.06.2008 - 09:26


    Sevgili Arkadaşım yine çok güzel bir yazı yazmışsın , tebrik ediyorum. Sevgilerimle...


    semra kasapoğlu [Tüm Yorumlarını Göster] 18.06.2008 - 18:05


    çok iyi tespitleriniz var, teşekkürler...


    sinem çiçek [Tüm Yorumlarını Göster] 18.06.2008 - 16:57


    Yine çok güzel bir yazı olmuş arkadaşım tebrikler!


    kıymet ışık [Tüm Yorumlarını Göster] 18.06.2008 - 11:52


    Şu sıralar yorum yazamasamda,oyumun ve gönlümün sizinle olduğunu bilmenizi istedim.Sevgiler...


    Serkan Alpaslan [Tüm Yorumlarını Göster] 18.06.2008 - 11:26


    Tarihte Hristiyanların müslümanlara bir iyiliği dokunmuşm mudur? İslam aleminin ılımlı-radikal ayrımını elinin tersiyle itmesi ve özüne dönmesi gerekir. Aklı ve bilimi temel alan bir yapıya kavuşması lazım. Hocam elinize sağlık çok güzel bir yazı yazmışsınız. Bu yazıların aralıksız devam etmesini istiyoruz.


    ruhi kısaoglu [Tüm Yorumlarını Göster] 18.06.2008 - 10:37


    Konu güzel gerçekten.Ilımlı islam mı?Şeriat mı?Niye seçmeye zorlanıyoruz anlamam.Ben emeğin özgürlüğünden yanayım.Camilerin kapısında kilit mi var?


    ayşe ataoğlu [Tüm Yorumlarını Göster] 18.06.2008 - 08:24


    Müslümanım diyen şiddet yanlısı olabilir mi? İnsanlara hükmedebilir mi? Baskı yapabilir mi? Allah aklı niçin verdi?


    Gülsün sevgen [Tüm Yorumlarını Göster] 17.06.2008 - 21:43


    Batı her zaman bizim işimize karışmadı mı?Dinimizede karışmaları gayet normal geldi bana.Hatta dinimizi istedikleri kalıplara sokmaları bile gayet normal.İyi bir yazı olmuş ,ellerinize sağlık Tülay hanım.


    caglar devrim [Tüm Yorumlarını Göster] 17.06.2008 - 16:14


    Sayın eğitimci, Şimdi size sorsam biliyorum ki "Bin Ladin Müslüman değil" diyeceksiniz. Ben de sırf bu sebeple hiçbir şey sormamaya karar verdim...


    feyza kaya [Tüm Yorumlarını Göster] 17.06.2008 - 10:52


    Güzel bir yazı. Tebrik ederim.


    gülderen gürbüzoğlu [Tüm Yorumlarını Göster] 17.06.2008 - 10:50


    Bu konu oldukça önemli. Bu nedenle İslam dininin geliş amacı sevgi, kardeşlik ve huzur ortamının sağlanması içindir. Bunun başka yönlerle ilişkilendirilmesi kabul edilemez.


    ecehan güralp [Tüm Yorumlarını Göster] 17.06.2008 - 02:20


    Oldukça anlamlı bir konu..Emeğinize sağlık. Bunları bıkmadan, usanmadan anlatmak lazım. ECEHAN DİLEK GÜRALP


    cihan sert [Tüm Yorumlarını Göster] 17.06.2008 - 00:09


    Yazılarının hepsi bir puzle'ın parçaları gibi birbirini tamamlayan nitelikte. Manzarayı çok güzel gösteriyorsun. Teşekkürler.


    ömer öztürk [Tüm Yorumlarını Göster] 16.06.2008 - 23:55


    Bu konudaki hassasiyetinizi paylaşıyorum.Tebrikler çok güzel oldu.


    baran dayan [Tüm Yorumlarını Göster] 16.06.2008 - 22:58


    İslam dini yüce bir dindir. Atatürk bu dini, cahillerin eline bırakmayacak kadar geniş düşünerek, Diyanet İşleri gibi birkurumu halkı, aydınlatmak için hizmete sunmuştur.


    Bilgehan M. BAYLAN [Tüm Yorumlarını Göster] 16.06.2008 - 18:43


    Oldukça isabetli vurgular yapmışsınız. Bu yazınız oldukça anlamlı. İslami birtakım değerlerimize ve söylemlerimize sahip çıkmamız lazım. Bu toprakların mayasında "İSLAM" var. Biz hem inançlı olacağız, hem de Atatürk'ümüzün ilke ve inkilaplarına, TC Devletine sahip çıkacağız. Bu ülke, bu vatan bizim...


    nural tekman [Tüm Yorumlarını Göster] 16.06.2008 - 16:34


    Batı ülkeleri önce ortamı oluşturuyorlar, sonra da senaryoya başlıyorlar. Bu ikiyüzlülüğü artık yutmuyoruz, yutmayacağız, oyuna hiç gelmeyeceğiz!


    Misafir 16.06.2008 - 16:22


    Bizler müslüman toplumun fertleriyiz. Hepimiz çok şükür müslümanız. Birileri dinimizi kendi istekleri doğrultusunda şekillendirmeye çalışıyor olabilirler. Buna izin asla vermeyeceğiz!


    fatoş altınkaynak [Tüm Yorumlarını Göster] 16.06.2008 - 16:14


    Ağzınıza sağlık bakın ne güzel ifade ettiniz (bu vatan bizim , bu din bizim karışmak kimin haddine) bizi bu hala düşürenler utansın.Üç kuruşluk koltuklarda birazdaha fazla oturmak için başkalarını konuştutanlar utansın.Bizi başka türlü yıkmaya çalışıyolar ama şunu unutuyolarki bu millet tek yürek .Türkün türkden başka dostu olmaz.


    basak çelik [Tüm Yorumlarını Göster] 16.06.2008 - 15:14


    Ilımlı islam yani güdülecek bir din.. Düşüncelerindeki islam modeli yani şeriatın kabul edilmesi için yumuşatma modeli..Batı nın istediği sömürgeye taş koymayan din..Nerde bizim güzel ve doğrudan yana hak dinimiz, nerde bu planlanan din..hesap günü geldiğinde ılımlı islam modeliyle kurtarsınlar kendilerini..Elinize sağlık Tülay Hanım.


    Doğu Gürdal [Tüm Yorumlarını Göster] 16.06.2008 - 14:53


    yine ciddi bir konu ele alınmış. gerçekten güzel yerle vurgu yapılmış. çok güzel bir yazı. Teşekkürler.

    YanıtlaSil