27 Ağustos 2008 Çarşamba

SEVGİ














Bu iç açıcı sözcük her insanın, yüzünde tebessüm, kalbinde mutluluk, ruhunda ise coşkunun açık adresidir. Bildiğimiz kadarıyla, evrende bir gerçek vardır ki o da insana verilen büyük değerdir. İnancımıza göre de insan, evrenin özü olarak kabul edilir. Her şey biz insanlar içindir. Yer yüzünde bulunan tüm insanların ortak duyguları vardır. İşte SEVGİ sözcüğü belki insanlara mahsus olarak düşünülebilinir ama gerçek şu ki var olan her şey sevgiyle beslenip, sevgiyle varlığını sürdürmektedir. Ruhlarımızın açlığını doyuran bu güzel duygunun soyut olarak, yaşamımızda olmazsa nasıl bir yara ile karşılaştığımızı hissettiren belirtilerini, izninizle ele almaya çalışacağım:



Sevgi, insanlar arasında dostluğu, dayanışmayı, birlikteliği oluşturan en önemli bağdır. Sevgi varsa samimiyet vardır. samimiyet varsa hoşgörü vardır. Hoşgörü varsa, barış vardır. Barış varsa huzur vardır. Huzurun olduğu her yer mutluluğu beraberinde getirir. Mutluluk ise her alanda ki, güzelliğin yüze yansımasıyla ifade edilebilir. Mesela mı? Bebeğini emziren bir annenin duyduğu huzur gibidir. Bu tablo, hiç bir şekilde karşılığı olmayan manevi bir doygunluktur.



Sevgi insanın gönlünün saflığı demektir. İnanıyorum ki, gönülden sevilen her bir şey bir o kadar da koruma altındadır demektir. Anadolunun bir ruhu vardır. Evlerimizde gönülden baktığımız saksı çiçekleri. Onları nerelere koyacağımızı bilemeyiz. Hatta onlarla konuşup, öyle sularız. Sonrasında o güzel çiçeklerin adeta coşarcasına büyüdüklerini gözlemler, kendimizce de adlandırırız. İşte o güzel rengarenk çiçeklerin çokluğuyla bezenmiş balkonlar, pencere kenarlerı, belki merdiven basamaklarında sıra sıra yerlerini alarak insanlara huzur veren görüntülerin altında "SEVGİ" nin özü bulunmaktadır.


Hiç düşündünüz mü acaba, bu sıcak havayı o kocaman süs bitkilerinde bulabilyor muyuz? Ben bulamıyorum. Salon bitkileri denen devasa büyüklükteki bitkiler belki güzel bir hava veriyordur ama ne bileyim, o sımsıcak, sevgiyle bezenmiş buram buram Anadolu kokan insanlığın özünü asla yansıtmıyor. Bunu ancak gönül sevgisini hissedenlerin daha iyi anlayacaklarını düşünüyorum. İşte bu da bizim ruhumuzda var olduğunu söylemenin mutluluğuyla, hani hepimiz söylemez miyiz "Tam bir Anadolu insanı!" temizliği, saflığı, içtenliği işte tüm bunların altında SEVGİ yatmaktadır. O yüzdendir ki, o saksı çiçeklerimizin güzelliği, hatta belki plastik bir şişede dahi o güzelliği veren ruh bizlerin gösterdiği ihtimamdan kaynaklanmaktadır.




Sevgiyle baktığımız her şeyin güzelliğini yakalayabiliriz. Bunların arasında elbette yaban otları karışmış olabilecektir. İşte onları ayıklamak ve temizlemek bizlerin, alçakgönüllüğü, erdemliliği, ahlakın kemali ile gerçekleşecektir. Tıpkı, bahçelerimizi düzenlerken arada ki yaban otlarını temizlediğimiz gibi. Sevgisiz hayatın bizleri ruhsuz edebileceğini hepimiz biliyoruz. Zira günümüz insanlarının, bu türden bir sıkıntının içerisinde olduğu kesin. Sevgiden o kadar yoksun kaldık ki, gözümüz hiç bir şeyi görmez oldu. Tek yapabildiğimiz, bencilce davranarak, önümüze menfaatlerimiz uğruna, engel olarak takılan herşeyin kıyımına el birliğiyle neden oluşumuzdur.



Bakmaya kıyamadığımız ve doyamadığımız, o güzelim koylarımız, devasa büyüklükte nadide ağaçlarımızı nasıl da bir çırpıda yok edebiliyoruz! Bizlere sadece güzellik sunmakla kalmayıp, bereketiyle karnımızın doymasına ve cömertce bizlere hep veren bu güzelliklere, nasıl da vahşice kıyabiliyoruz! İşte size sevgisizlik örneği! O güzelim ormanlarımızla birlikte beraberinde yaşayan hayvanları nasıl katlediyorsak, yaşamımıza şımarıkça ve hoyratça zevk almayı katmanın ağırlığı altında, kendimizden, insanlığımızdan UTANÇ duyuyorum!



İşte burada büyük ozanımız Aşık Veysel'i hatırlamadan ve hatırlatmadan geçemeyeceğim. Ne güzel anlatıyor, "Kara Toprak" şiiriyle inanılmaz güzellikte bizlere toprağın istemeden hep verici olduğunu . Hangi bir dizesine baksam, sevginin yüceliğini, almadan vermenin cömertliğini görüyorum. Ozanımızın, bu anlatımını nereye oturtmak gerekir diye sorguluyorum. Herhalde sonsuz sevgisini, doya doya hem veriyor hem ilmek ilmek yaşıyor. Bakınız seçmekte zorlandığım bir kaç dizesini hatırlatmak istiyorum:



Karnın yardım kazmaynan, belinen
Yüzün yırttım tırnağınan, elinen
Yine beni karşıladı gülünen
Benim sadık yarim kara topraktır.



Aşık Veysel, SEVGİ yi bu kadar güzel anlatıyor, Çünkü, her yönüyle Sevgiyi tanıyor ve biliyor. Yaşamın her alanında kullandığı sevgiyi, inanıyorum ki, onun görmeyen gözlerine ışık olmuştur. Oysa bizler gören gözlerimizle adeta karanlığı yaşıyor ve yaşatıyoruz! Bakınız, gözümüzün önünde hunharca ve alçakca öldürülen insanlara duyarsızlığımızla, bananecilğimizle bakar körlüğü yaşamıyor muyuz? Bunun adı SEVGİ midir? İnsanlığın özü olan kalpler ve vicdanlara ne oldu dersiniz? Yitirdiğimiz gözlerimiz mi, kulaklarımız mı, kalplerimiz mi, yoksa ruhsuzluğumuzla birlikte sevgisizliğimiz mi? Ne dersiniz, hangi kefede bunları sorgulamak gerekiyor?


Duygu ve düşüncelerime ilham olan büyük halk ozanımız Aşık Veysel'e buradan bizlere sevgiyi hatırlattığı ve sevginin felsefesini yaşattığı için sonsuz sevgiyle, rahmetle bir kez daha anmanın gururunu , onurunu yaşayarak, sizlere SEVGİLERİMİ iletiyorum. Mutlu ve esen kalınız!

71 yorum:

  1. kerime nadir [Tüm Yorumlarını Göster] 05.05.2008 - 14:24


    gordunuz mu tulay hanimcigim.dostlariniz sizi ilk ona sokamadi.neden cunku juri saf degil.yine uzun uzun dokturmussnuz tabii okuyamadim sadece basliga baktim yazi uzun ona baktim baslik siradan mi siradan yani beni okumaya sevk edecek hic birsey yok.bilgi birikiminizin de vasat alti oldugunu diger yazilardan anlamistik.yani dostlar daha cok daha cok calismali.melis ergenekan hanim da uzun yaziyor basliklar n dogan kadar carpici degil ama melis hanimda bir birikim oldugu ilk yazilardan belli ve insan ikinci yazida dur bakalim busefer ne demis diyor.n.dogan dersen hem birikim hayat birikimi hem de ucuk acaba simdi ne diyecek diyorsun sana soyleyecek bisi yok.okulda hocalara ogrencilere vermissin gazi onlarda tikliyor bakalim.niye ilk uce giremedim diye dusunme elestrileimizi ciddiye al.

    YanıtlaSil
  2. ibrahim eroğlu [Tüm Yorumlarını Göster] 05.05.2008 - 15:25


    Yapılan çalışmaları sadece olumsuz yönleriyle eleştirmek,bu eleştiriyi yapanların bağnazlığından veya becerilerinin yetersizliğinden kaynaklandığını düşünüyorum.Hiç kimse bir işe profesyonel olarak başlayamaz.Şahsım olarak yazılarınızı takip etmeye devam edeceğim.Yorumlar her zaman gerçekleri yansıtmaz.Başarılar dilerim...

    YanıtlaSil
  3. ibrahim eroğlu [Tüm Yorumlarını Göster] 05.05.2008 - 15:25


    Yapılan çalışmaları sadece olumsuz yönleriyle eleştirmek,bu eleştiriyi yapanların bağnazlığından veya becerilerinin yetersizliğinden kaynaklandığını düşünüyorum.Hiç kimse bir işe profesyonel olarak başlayamaz.Şahsım olarak yazılarınızı takip etmeye devam edeceğim.Yorumlar her zaman gerçekleri yansıtmaz.Başarılar dilerim...

    YanıtlaSil
  4. harun cci [Tüm Yorumlarını Göster] 05.05.2008 - 15:41


    dünyayı güzellik kurtaracak 1 insanı evmekle başlayacak herşey aragonda böylediy or

    YanıtlaSil
  5. ömer öztürk [Tüm Yorumlarını Göster] 05.05.2008 - 16:07


    Sevginin her şeyin ilacıdır. sizleri sevgiye davet ediyorum.

    YanıtlaSil
  6. gülay kısaoglu [Tüm Yorumlarını Göster] 05.05.2008 - 16:18


    Kerime Nadir'e sevgilerimle: Sevgi üzerine çok şeyler çok farklı şekilde yazılabilinir söylenebilinir Tülay hanım sevgi konusuna değinmekle ne kadar da isabet etmiş Birbirinizi tanır mısınız bilmem(ister tanışın ister tanışmayın)ama,okumadan bir yazıyı eleştirebilme cesaretini göstermeniz sanırım sevgi eksikliğinizden kaynaklanmakta... Özü sevgi olan bir yazıda tarz hoşunuza gitmese bile belden aşağı vurmanız bir insan olarak beni üzdü.Emeğe ve insana saygı duymalı ki saygı görebilelim sevgi herkese lazım...Eleştirilerimiz yapıcı olmalı. Sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  7. ruhi kısaoglu [Tüm Yorumlarını Göster] 05.05.2008 - 16:53


    Unutulmuş olan sevgiyi anlatman,unuttuğumuz hoşgörüyü davet ediyor.Sevgi ile kal.

    YanıtlaSil
  8. fuat tokdemir [Tüm Yorumlarını Göster] 05.05.2008 - 17:38


    Bu yazınızla sevginin içtenliğini,sıcaklığını ve aslında çok uzakta değil yanıbaşımızda olduğunu verdiğiniz güzel örneklerle hatırlattınız.Yazınızı yüreği sevgiyle bakan herkesin bu duygunun eşsizliğini anlayabileceğini düşünüyorum.Yazılarınızın devamını bekliyorum.Dilinden ve kalbinden sevgi eksik olmayan herkese sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. şükriye karaarslan [Tüm Yorumlarını Göster] 05.05.2008 - 19:31


    Sevgi bu kadar öz ve somut örneklerle tanımlanabilirdi. TEBRİKLER

    YanıtlaSil
  10. SEVİLAY ÇALIŞKAN [Tüm Yorumlarını Göster] 05.05.2008 - 20:12


    Tülaycığım, Kalemine sağlık. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. murat devrim çelik [Tüm Yorumlarını Göster] 05.05.2008 - 20:38


    Sayın Tülay Hanım:yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil..Bu bağlamda yazınız hayranlıkla okudum.Çocukluğu 70 lerde geçen biri olarak,artık o dönemin saf,çıkarsız,özlenilesi SEVGİ nin malesef günümüzdeki sevgi anlayışıyla uzaktan yakından hiç bir ilgisinin olmadığına üzülerek tanık oluyoruz..Sevgi konusunda beni çocukluğumla günümüz arasında yolculuğa çıkardığınız için cok teşekkür ederim..Bu arada Başak'cığım sana sesleniyorum seni 70 lerdeki sevgi anlayışımla seni çook seviyorum..

    YanıtlaSil
  12. aynur keles [Tüm Yorumlarını Göster] 05.05.2008 - 22:13


    Evrenin yaradılış sebebinin sevgi olduğuna inanıyorum.Gözümün gördüğü her şey sevgi ile oldu.Hayatımızın en büyük eksiği sevgi .Bütün karmaşa bundan olsa gerek...Yorum yapacağım derken bu *sevgi*sizliğe alet olmak niye...Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum

    YanıtlaSil
  13. tülay muti [Tüm Yorumlarını Göster] 05.05.2008 - 22:24


    her yazınızda başka duygular buluyorum.ALLAH kimseyi SEVGİSİZ bırakmasın.önünüze çıkan yaban otları ayaklarınıza takılmasın...başarılar

    YanıtlaSil
  14. murat devrim çelik [Tüm Yorumlarını Göster] 05.05.2008 - 20:38


    Sayın Tülay Hanım:yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil..Bu bağlamda yazınız hayranlıkla okudum.Çocukluğu 70 lerde geçen biri olarak,artık o dönemin saf,çıkarsız,özlenilesi SEVGİ nin malesef günümüzdeki sevgi anlayışıyla uzaktan yakından hiç bir ilgisinin olmadığına üzülerek tanık oluyoruz..Sevgi konusunda beni çocukluğumla günümüz arasında yolculuğa çıkardığınız için cok teşekkür ederim..Bu arada Başak'cığım sana sesleniyorum seni 70 lerdeki sevgi anlayışımla seni çook seviyorum..

    YanıtlaSil
  15. aynur keles [Tüm Yorumlarını Göster] 05.05.2008 - 22:13


    Evrenin yaradılış sebebinin sevgi olduğuna inanıyorum.Gözümün gördüğü her şey sevgi ile oldu.Hayatımızın en büyük eksiği sevgi .Bütün karmaşa bundan olsa gerek...Yorum yapacağım derken bu *sevgi*sizliğe alet olmak niye...Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum

    YanıtlaSil
  16. tülay muti [Tüm Yorumlarını Göster] 05.05.2008 - 22:24


    her yazınızda başka duygular buluyorum.ALLAH kimseyi SEVGİSİZ bırakmasın.önünüze çıkan yaban otları ayaklarınıza takılmasın...başarılar

    YanıtlaSil
  17. deniz kurtaş [Tüm Yorumlarını Göster] 05.05.2008 - 22:27


    Yüreğindeki sevgi birikimini bu kadar içten ve sıcacık paylaşan kişilerin etrafımızda artmasını o kadar isterim ki! Hayatımız boyunca en çok ihtiyaç duyduğumuz şey "SEVGİ". Böyle bir başlığı gören herkesin yüreğinin bir köşesinde birşeyler kıpırdar. Yazını uzun bulup okumayanlara ve buna rağmen yorum yapan arkadaşa , bu yazıyı okumasını tavsiye ederim.Belki hoşgörü ve sevgi ile ilgili unuttuklarını hatırlar da "yorum" adı altında yaptığı eleştirilerinde biraz daha insancıl olur. SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  18. Misafir 05.05.2008 - 23:23


    Sevgi adına bu kadar güzel sözü, yuregi gerçek sevgi dolanbiri anca bu kadar güzel ifade edebilir.Artık bu değerlere bu kadar öncelik tanıyanlar varmı .İnsanlarımız daha fazla sevgi kazanmak yerine,daha fazla para kazanmak derdine düşmüşler.Ama genede inanırımki birazcıkda olsa sizin gibi bunu hissedenler kalmıştır.Ağzınıza ve yüreğinize sağlık tebrik ederim.........

    YanıtlaSil
  19. cihan sert [Tüm Yorumlarını Göster] 06.05.2008 - 00:04


    Sevgi... Evet gerçeğini unuttuğumuz, sahtesini çokça gördüğümüz sevgi. Öyle bir zamanda yazdın ki bu yazıyı.. tam ben de çevremde olan biteni, insanların neden böylesine bozulduğunu sorgulamaktaydım kendi kendime. "Gerçek nedeni sevgisizlik mi " diye düşüncelere ittin beni. Senin ne derece sevecen olduğunu bildiğim için sevgi sözcüğü ağzına yakıştığı gibi yazına da çok yakışmış. Tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  20. Misafir 06.05.2008 - 01:52


    Tülay,cığım kendin SEVGİ dolu olduğun için,sevgiyi çok güzel anlatmışsın.Eleştirmenlerede ALLAH kalplerine sevgi tohumları yeşertsin.BAŞARILAAAR

    YanıtlaSil
  21. ersin gürdal [Tüm Yorumlarını Göster] 06.05.2008 - 09:33


    Taşıdığın sevgiyi, yazıya dökmen, insanlarla paylaşman ne kadar güzel! Dilerim, sevgiyi kaybedenlere ışık olur.

    YanıtlaSil
  22. yıldız türkay [Tüm Yorumlarını Göster] 06.05.2008 - 09:52


    Tülaycım, anlatımın su gibi.Hepimizin bu değere sıkı sıkı sarılması gerekiyor.Bir düşünürsek seven mutlu, seven başarılı, seven hoşgörülü... En içten sevgilerimle

    YanıtlaSil
  23. Yurdagül Soğukdağ [Tüm Yorumlarını Göster] 06.05.2008 - 10:01


    insan beyni normal çalışıyorsa sevgiyi de normal olarak hisseder ve yaşar. ama bir problem varsa beyinde sevgi de problemli olur. sevgi emek ister, sevgi yürek ister.aynen dediğiniz gibi.tebrikler

    YanıtlaSil
  24. basak çelik [Tüm Yorumlarını Göster] 06.05.2008 - 11:21


    Sevgi gözümün kökünde yavrucuğum Sevgi ne göğün yüzünde Sevgi ne yerin dibinde Sevgi kuşun kanadında Sevgi başucumda.. Teşekkürler Tülay Hanım..Yazınız için,konu olarak sevgiyi seçtiğiniz için..Yazılarınızın devamını diliyorum..

    YanıtlaSil
  25. sinem çiçek [Tüm Yorumlarını Göster] 06.05.2008 - 11:22


    Arkadaşım tebrik ediyorum. Başarıların devamını diliyorum.Birkaç yıl önce lahmacuncu lakaplı bir arkadaşa dediğim gibi IQ su düşük olanlar bizim anlatmak istediklerimizi algılayamıyorlar.Her zaman olduğu gibi SEVGİYLE KAL...

    YanıtlaSil
  26. nural tekman [Tüm Yorumlarını Göster] 06.05.2008 - 12:10


    tülay hanım,sevgıyı okadar ıyı anlatmışsınızkı sevgısızlıği anlayanlar[kerıme nadır ler]acığa cıkıyor yınedekerıme nadırlerı sevelım hoş görelım sıralama onemlı değil

    YanıtlaSil
  27. deniz selçuk [Tüm Yorumlarını Göster] 06.05.2008 - 13:33


    YİNE SİZ VE YİNE SİZE YAKIŞIR Bİ YAZI TEBRİKLER...SİZİ SADECE BURDA DEĞİL DEĞİŞİK PLATFORMLARDA DA GÖRMEK ÇOK GÜZEL.KEŞKE HERKEZ SİZİN KADAR DUYARLI OLSA .....HERKONUDA...SEVGİSİZ KALMAYIN..

    YanıtlaSil
  28. sevim sezer [Tüm Yorumlarını Göster] 06.05.2008 - 13:37


    tülaycığım merhaba ordu'dan sevgilerimle, sevgi üzerine yazdığın makaleyi çok beğendim,başarılar. Sevil

    YanıtlaSil
  29. TUĞÇE NUR KARAARSLAN [Tüm Yorumlarını Göster] 06.05.2008 - 14:29


    Sevgiyi tarif etme şekliniz harika.Bu tür yazılarla biz gençlere de okuma sevgisini aşılıyorsunuz. Yazılarınızın devamını metakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  30. ayhan tetik [Tüm Yorumlarını Göster] 06.05.2008 - 14:57


    Tülay hanım tebrikler yazılarınızı keyifle okuyor ve devamını bekliyoruz

    YanıtlaSil
  31. KAÇAN KAÇAN [Tüm Yorumlarını Göster] 06.05.2008 - 16:48


    YAŞAMIN BOYUNCA SEVGİSİZ KALMA...YAZMA GAYRETİN , İSTEĞİN İÇİN İÇİN TEBRİKLER

    YanıtlaSil
  32. ümiddin can [Tüm Yorumlarını Göster] 06.05.2008 - 17:28


    Emeğinden dolayı seni kutluyor, yazılarının devamını bekliyorum.

    YanıtlaSil
  33. sevim öztürk [Tüm Yorumlarını Göster] 06.05.2008 - 17:31


    Düşüncelerini seninle paylaşıyorum. Sevgi sağlık demektir, sevgi barış demektir. Sevgi hepimizin mutluluğu demektir. Sevgiler

    YanıtlaSil
  34. sevim öztürk [Tüm Yorumlarını Göster] 06.05.2008 - 17:31


    Düşüncelerini seninle paylaşıyorum. Sevgi sağlık demektir, sevgi barış demektir. Sevgi hepimizin mutluluğu demektir. Sevgiler

    YanıtlaSil
  35. sevil yüksel [Tüm Yorumlarını Göster] 06.05.2008 - 18:58


    yazılarının devamını diler sağlık ve sevgi dolu günlerle başarılarını dilerim

    YanıtlaSil
  36. baran dayan [Tüm Yorumlarını Göster] 06.05.2008 - 20:05


    gerçek sevgileri hatırlatman çok güzel.

    YanıtlaSil
  37. gozde ... [Tüm Yorumlarını Göster] 06.05.2008 - 21:28


    Bilgilerinizi ve düşüncelerinizi okurlarınıza gerçekten çok güzel bir şeklide aktarıyorsunuz yazılarınızı okurken hiçbir şekilde sıkılmıyorum ne kadar uzun olursa olsun gerçekte akıcı bir anlatıma sahipsiniz

    YanıtlaSil
  38. kıymet ışık [Tüm Yorumlarını Göster] 06.05.2008 - 22:03


    Sevgi sözcüğünün içinde,sardunya kokularını,Aşık Veyselin güzel dizelerinin melodisiyle kokluyormuşcasına hissettirdiğiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  39. sezen soykan [Tüm Yorumlarını Göster] 06.05.2008 - 22:51


    oldukça güzel bir yazı...galiba bütün sorunların ve kötülüklerin kaynağı,insanlığın sevgiden uzaklaşmış olması...Güzel bir konu...

    YanıtlaSil
  40. ergil coşkunkanlıgil [Tüm Yorumlarını Göster] 06.05.2008 - 23:55


    Yazılarını okudukça ruhum SEVGİ iledoluyor.Diğer yazılarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.Başarılar.

    YanıtlaSil
  41. mustafa karaarslan [Tüm Yorumlarını Göster] 07.05.2008 - 02:50


    BEYNİMİZİ BİR ÇÖPLÜK GİBİ GÖREN, MEDYA MAYMUNU OLMUŞ TANINMIŞ YÜZLERİN HAZIRLAYIP SUNDUĞU ADI HABER PROGRAMI ! OLAN, ŞİDDET, KAVGA, GASP, TECAVÜZ VB. AMA SEVGİSİZ, HOŞGÖRÜSÜZ, HATTA EĞİTİCİ HİÇBİR YANI OLMAYAN PROGRAMLAR TAM DİNLENMEMİZ GEREKEN SAATLERDE SUNULUP ARDINDAN KÜLTÜRÜMÜZÜ HİÇE SAYARAK HAZIRLANMIŞ SEVİYESİZ DİZİLERLE DOLU BİR YAŞAMDA "SEVGİ"Yİ BİRAZ DA OLSUN HATIRLATAN YAZINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER...

    YanıtlaSil
  42. mustafa karaarslan [Tüm Yorumlarını Göster] 07.05.2008 - 02:50


    BEYNİMİZİ BİR ÇÖPLÜK GİBİ GÖREN, MEDYA MAYMUNU OLMUŞ TANINMIŞ YÜZLERİN HAZIRLAYIP SUNDUĞU ADI HABER PROGRAMI ! OLAN, ŞİDDET, KAVGA, GASP, TECAVÜZ VB. AMA SEVGİSİZ, HOŞGÖRÜSÜZ, HATTA EĞİTİCİ HİÇBİR YANI OLMAYAN PROGRAMLAR TAM DİNLENMEMİZ GEREKEN SAATLERDE SUNULUP ARDINDAN KÜLTÜRÜMÜZÜ HİÇE SAYARAK HAZIRLANMIŞ SEVİYESİZ DİZİLERLE DOLU BİR YAŞAMDA "SEVGİ"Yİ BİRAZ DA OLSUN HATIRLATAN YAZINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER...

    YanıtlaSil
  43. DEREN mermer [Tüm Yorumlarını Göster] 07.05.2008 - 09:50


    BU KADAR DERIN BIR KONU,BU KADAR COK ISLENMIS BIR KONU SECILIYORSA FARKLI BIR BAKIS ACISI GETIRILMELIYDI.UZATMIS,LAF KALABALIGI YAPMIS YETISKINLER ARASI BIR YARISMAMI,LISELER ARASI MAKALE YARISMASI MI KARISTIRMISSINIZ.NASIL EN COK OKUNAN OY ALANLARA GIRMISSINIZ SASIRDIM.

    YanıtlaSil
  44. HALİL İBRAHİM KÂHYA [Tüm Yorumlarını Göster] 07.05.2008 - 12:15


    Sevgi ve hoşgörü adına yazılmış çk güzel bir yazı.Tebrik ediyor başarlar dilitorum.

    YanıtlaSil
  45. Misafir 07.05.2008 - 13:41


    sevgi bu kadar güzel anlatılır. Tebrikler arkadaşım, aydınlık bilgilerin için.

    YanıtlaSil
  46. Serkan Alpaslan [Tüm Yorumlarını Göster] 07.05.2008 - 14:37


    Gerçekten sevgisini ve ruhunu yitirmiş bir dünyada yaşıyoruz. Yazınızı çok beğendim. Deren mermer adlı yorumcunun sanırım kapasitesinde bir sorun var. Adresini göndersin ona Anasınıfı düzeyinde yazılar göndereyim. Yazılarınızın devamını bekliyoruz. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  47. gülderen gürbüzoğlu [Tüm Yorumlarını Göster] 07.05.2008 - 15:14


    Tülay Hanım yazılarınızı çok beğenerek takip ediyorum. Umarım "SEVGİ" den hekes nasibini alarak, gönülden özümseyip yaşar ve yaşatır. Sevgiyle yeşeren dünyamız, insanlık için umut olur. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  48. Şermin Ağaçdiken [Tüm Yorumlarını Göster] 07.05.2008 - 15:37


    Güzel arkadaşım bu yazıyı 10 yıl sonrada yazabilirdiniz. Siz burada en iddialı haber sitelerinden birine köşe yazarı olacaksınız bu nedenle gündemi ve toplumun nabzını tutmalıydınız. Şöyle diyelim İnternette tüm gazetelerin köşe yazarlarına bir bakın, neleri kaleme almışlar. ! mayıs ve orantısız güç kullanımı değilmi? O zaman sizde 1 mayısı yazmalıydınız bu tür yazılar gündemi ve güncelliği olmayan yazılar. Birde yazılarınızda okuyucuya bira z nefes alacak yer bırakın. satırlarda boşluklar - klısa ve vurgulu cümleler filan kolay gelsin başarılar..

    YanıtlaSil
  49. hüseyin öztaş [Tüm Yorumlarını Göster] 07.05.2008 - 21:04


    "SEVGİ"yi anlayanlar,anlatanlar,yaşatanlar çoğaldıkça huzur bulacaktır insanlık."SEVGİ" dolu yüreğine sağlık,kalemine kuvvet Tülay Hanım.

    YanıtlaSil
  50. hüseyin öztaş [Tüm Yorumlarını Göster] 07.05.2008 - 21:04


    "SEVGİ"yi anlayanlar,anlatanlar,yaşatanlar çoğaldıkça huzur bulacaktır insanlık."SEVGİ" dolu yüreğine sağlık,kalemine kuvvet Tülay Hanım.

    YanıtlaSil
  51. Bilgehan M. BAYLAN [Tüm Yorumlarını Göster] 08.05.2008 - 00:44


    SEVGİ GİBİ OLDUKÇA ÖNEMLİ BİR KONUYU "alışılagelmiş yapay bir anlatımla" KALEME ALMIŞSINIZ. Anlattıklarınıza öncelikle kendinizi inandırmanız lazım. Ortada, bir çelişki var. Ama, ne ?...Beğenmedim.

    YanıtlaSil
  52. xdemetx zeybek [Tüm Yorumlarını Göster] 08.05.2008 - 14:46


    küçükken sevginin ne anlamını nede sözcük olarak öğretmiyorlar.büyüyüp sevgiyi kendimiz keşfettiğimizdede bunun kıymetini bilmeyerek sınırsızca hoyratça kullanıyoruz.belki çocugumuza bile seni seviyorum demekten utanan bir toplumuz.böyle bir toplumda sizin gibi sevgiyi içinde hissederek yazmak ve bunu başkalarınada hissettirmek BÜYÜK BAŞARI.içinizdeki sevgi daim olsun.sevgilerle kalın.BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM.SELAMLAR. TUNAHAN ZEYBEK DEMET ZEYBEK

    YanıtlaSil
  53. sibel gürer [Tüm Yorumlarını Göster] 08.05.2008 - 15:39


    İlk olarak yitirdiğimiz değerlerimiz isimli yazınızı okumuştum ve gerçekten çok beğendim. Ondan sonra da bir sonraki yazınızda hangi konuyu ele alacağınızı merak ederek, yazınızı bekledim. Sevgi konulu yazınızı da okuduğumda, sizin gerçek hayatınızda sevgiyi bulduğunuzu, mutluluğunuzu yazılarınıza yansıttığınızı, aksi taktirde sevgi duygusunu bu kadar güzel işleyemeyeceğinizi düşündüm. Sizi tebrik ediyorum. Bundan sonraki yazılarınızın devamını diliyorum.

    YanıtlaSil
  54. Havva Yücel [Tüm Yorumlarını Göster] 08.05.2008 - 22:01


    Şekerim yazını okudum çok beğendim. sonraki yazı dizilerini merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  55. Kenan Eser [Tüm Yorumlarını Göster] 08.05.2008 - 22:19


    idare eder

    YanıtlaSil
  56. Misafir 08.06.2008 - 16:04


    Tülay hanım yine özümüzde olup gümüzde mumla aradımız bir duyguyu bu kadar güzel dile getirdiğiniz için kutlar başarılar dilerim iyiki varsınız hocam.

    YanıtlaSil
  57. yelda yıldız [Tüm Yorumlarını Göster] 09.05.2008 - 12:30


    Çok hoş bir yazı.Herkesin okuması gerektiğini düşünüyorum

    YanıtlaSil
  58. binnur karakoc [Tüm Yorumlarını Göster] 09.05.2008 - 13:19


    sevgi çiçeklerimiz solmasın. tüm dünyanın sevgi ile yaşayacağına inanıyorum. sevgiyle kal!

    YanıtlaSil
  59. safak selim [Tüm Yorumlarını Göster] 09.05.2008 - 13:51


    bu kadar çok okunanlar arasına girmeniz boşuna değil tülay hanım. yeni yazılarınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
  60. memet kaygısız [Tüm Yorumlarını Göster] 09.05.2008 - 17:46


    Tebrikler Tülay Hanım. Yeni yazılarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz. BAŞARILAR...

    YanıtlaSil
  61. sabri kınay [Tüm Yorumlarını Göster] 09.05.2008 - 21:15


    Ne sabırsız insanlar var yazsın diye bekliyolar hehe

    YanıtlaSil
  62. Yusuf Ersöz [Tüm Yorumlarını Göster] 09.05.2008 - 22:46


    Sevginin bu kadar güzel betimlendiği bu tür yazılar ancak sevgiyi çok iyi bilen ve yaşayan insanların kaleminden çıkabilir.

    YanıtlaSil
  63. ARZU AKKAS [Tüm Yorumlarını Göster] 10.05.2008 - 00:01


    İlk 10'a giren yazıların birçoğunu okudukça yarışmadan çekilmeyi düşünüyorum:)

    YanıtlaSil
  64. mıro er [Tüm Yorumlarını Göster] 11.05.2008 - 09:49


    canım arkadaşım tülay bır sonraki yazınızı sabırsızlıkla bekliyorum

    YanıtlaSil
  65. cihan çakmak [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 14:38


    İnsanlar susuz yaşayabilir fakat sevgisiz asla.........Yeni yazılarınızıda bekliyoruz

    YanıtlaSil
  66. adil kacar [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 19:31


    sayın tülay hanım yazılarınızı okudum çok beğendim sevgi sözcüğü bu kadar güzel anlatılabilir yazılarınızın devamını bekliyoruz saygılar (esin)

    YanıtlaSil
  67. semra kasapoğlu [Tüm Yorumlarını Göster] 13.05.2008 - 02:15


    Çok dokunaklı olmuş. Duyguları bize hatırlattığınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  68. xdemetx zeybek [Tüm Yorumlarını Göster] 13.05.2008 - 17:40


    gercekten cok güzel ögrtmenim ben tunahan sizin ögrencınız olarak destekler basarılarınızı dilerim cok güzel begendim annem gibi tunahan zeybek

    YanıtlaSil
  69. İçinde varolduğumuz yaşamın,her anında öyle güzellikler var ki sevilmeye değer olan,fakat son zamanlarda yaşanılan olumsuzluklar,bizi insan olduğumuz düşüncesinden tam anlamıyla uzaklaştırdı .İnsancıl,barış ve birlik içinde yaşamanın temelleri gerçek anlamda sevgiye dayalı olarak gelişmektedir.Sevginin olduğu yerde saygı da ön planda yeralmaktadır.İçimizdeki sevgimizi biran olsun yitirmemek dileğiyle.Yüreğinize,gönlünüze sağlık Tülay Hanım.

    YanıtlaSil
  70. Misafir 14.07.2008 - 10:12


    İçinde varolduğumuz yaşamın,her anında öyle güzellikler var ki sevilmeye değer olan,fakat son zamanlarda yaşanılan olumsuzluklar,bizi insan olduğumuz düşüncesinden tam anlamıyla uzaklaştırdı .İnsancıl,barış ve birlik içinde yaşamanın temelleri gerçek anlamda sevgiye dayalı olarak gelişmektedir.Sevginin olduğu yerde saygı da ön planda yeralmaktadır.İçimizdeki sevgimizi biran olsun yitirmemek dileğiyle.Yüreğinize,gönlünüze sağlık Tülay Hanım.

    YanıtlaSil
  71. sayın tülay hocam bence harika bi yazı olmuş.
    ellerinize sağlık o sevgi dolu yüreğinize sağlık . bu kadar içten bu kadar hissedilerek anlatılabilirdi sevgi .hocam haddim değil ama şu kerime hanım neden gerçek kimliğini gizliyor birde nekadar seviyesiz bi insan yazık.sevgiden nasibini almamış umarım allah onun gönlünüde sevgi tohumları atar ve biraz olsun sevgiyi ve insanlığı anlar. çok özür diliyorum ama kendimi tutamadım bu denli haksızlığı kaldıramıyorum ben her yazınızı merakla ve ilgiyle bekliyorum okurken çok keyif alıyorum yine bekliyorum yeni yazılarınızı sevgiyle kalın hocam...

    YanıtlaSil